F1: Η Red Bull ξεκίνησε συζητήσεις με τη Honda

F1: Η Red Bull ξεκίνησε συζητήσεις με τη Honda

Είχαν την πρώτη τους επίσημη συνάντηση για μια πιθανή συμφωνία προμήθειας κινητήρων.

Η Red Bull, που προμηθεύεται τώρα κινητήρες από τη Renault, χρησιμοποιεί παράλληλα την Toro Rosso για την παρακολούθηση της προόδου της Honda, αφού η θυγατρική ομάδα της άλλαξε τους κινητήρες Renault με τους ιαπωνικούς για το 2018.

Ο Dr. Helmut Marko, αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, συναντήθηκε με τον αγωνιστικό διευθυντή της Honda, Masashi Yamamoto, τις μέρες πριν το GP του Αζερμπαϊτζάν.

Στη συνάντηση αυτή στο Baku έγιναν οι πρώτες επίσημες συζητήσεις ανάμεσα στη Honda και τη Red Bull για μια πιθανή προμήθεια κινητήρων και για τις προϋποθέσεις που βάζει η κάθε πλευρά ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία.
Η Red Bull και η Honda φαίνονται διατεθειμένες να εργαστούν εν όψει της προθεσμίας της 15ης Μαϊου, που επιβάλλουν οι αγωνιστικοί κανονισμοί της FIA για την υπογραφή μιας συμφωνίας προμήθειας κινητήρων στην F1.

H ημερομηνία αυτή δεν είναι τελεσίδικη, αν όλοι οι κατασκευαστές κινητήρων και η FIA συμφωνήσουν. Όμως η Renault έχει δείξει ότι θα τηρήσει την προθεσμία, αν πρόκειται να συνεχίσει να προμηθεύει τη Red Bull και πέρα από την ισχύουσα σύμβασή τους, που λήγει στο τέλος της χρονιάς.

H Renault έχει προγραμματίσει μια σημαντική αναβάθμιση του κινητήρα της για το Καναδικό GP τον Ιούνιο, η οποία μπορεί να συμπέσει με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση της Honda. Έτσι, είναι πιθανό να υπάρξει η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης της απόδοσης και του βαθμού εξέλιξης των δύο κινητήριων συστημάτων, αν η Red Bull δεν έχει μέχρι τότε υπογράψει κάποια συμφωνία για κινητήρες.

Η συνεργασία Red Bull-Renault έχει αποφέρει 4 παγκόσμιους τίτλους το 2010-2013, αλλά η σχέση τους έχει χαλάσει από τότε που θεσπίστηκαν τα υβριδικά κινητήρια συστήματα στην F1, καθώς η Red Bull έχει πάρει μόνο 9 νίκες από το 2014.

Ο θρίαμβος του Daniel Ricciardo φέτος στην Κίνα ήταν η πρώτη φορά από το 2013 που η Red Bull πήρε νίκη πριν από τη Mercedes. Όμως η αρχή της φετινής σεζόν σκιάστηκε από κάποιες πολύ εμφανείς αστοχίες κινητήρων.
Αυτά τα γεγονότα ενέτειναν τη φημολογία ότι η Red Bull είναι έτοιμη να ρισκάρει με τη Honda. Αν συμφωνήσουν, η Honda θα γίνει ο πρώτος επίσημος εργοστασιακός προμηθευτής κινητήρων της αυστριακής ομάδας, από τότε που η Renault αναβίωσε τη δική της ομάδα και η Red Bull μετονόμασε τους πελατειακούς κινητήρες της σε TAG Heuer.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube