€39+ εκατ. γι’ αυτή τη Ferrari 250 GTO του 1962; [video]

€39+ εκατ. γι’ αυτή τη Ferrari 250 GTO του 1962; [video]

Αυτή η Ferrari 250 GTO του 1962 θα μπορούσε να γίνει το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία, λέει ο οίκος RM Sotheby’s.

Μια Ferrari 250 GTO θα δημοπρατηθεί από το σφυρί του οίκου RM Sotheby’s στο Monterey τον Αύγουστο και θα μπορούσε να γίνει ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που δημοπρατήθηκαν στην Ιστορία, φτάνοντας ακόμη και τα 39 εκατομμύρια ευρώ ($45 εκατ.).

Παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως το απόλυτο συλλεκτικό αυτοκίνητο, η 250 GTO έχει κατακτήσει κοντά στις 300 συνολικά νίκες σε αγώνες σε όλον τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο του 1962, είναι η τρίτη 250 GTO που κατασκευάστηκε από τα 36 αυτοκίνητα που έφτιαξε σε σύνολο το Maranello και έχει το σασί Νο. 3413 GT.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 250 GTO @ ανάβαση [video] 

Ξεκίνησε τη ζωή του ως μοντέλο της Serie Ι και διεκδίκησε τη νίκη στους εννέα από τους δέκα αγώνες όπου συμμετέσχε το 1962. Αξιοσημείωτο για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι ότι διατηρεί τον αρχικό κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τον πίσω άξονα, ενώ το τωρινό του αμάξωμα είναι Serie II και τοποθετήθηκε από την Carrozzeria Scaglietti το 1964.

Το αυτοκίνητο, που από το 2000 ανήκει στον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού του λογισμικού της Microsoft, δρ. Greg Whitten, ήταν όπως αναφέρει ο οίκος RM Sotheby’s αντικείμενο της συλλογής μερικών από τους πιο προβεβλημένους συλλέκτες Ferrari στον κόσμο.  

Κάτω από την ιδιοκτησία του δρ. Whitten, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συμμετέσχε σε εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, καθώς και σε τέσσερις από τις φημισμένες γενέθλιες περιηγήσεις της GTO.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι 10 ακριβότερες Ferrari που πέρασαν από το σφυρί

Νωρίτερα εφέτος, φημολογήθηκε ότι η ιδιωτική πώληση ενός πρωτόλειου, πρώιμου δείγματος της GTO άλλαξε χέρια έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ! Το κομμάτι που βλέπετε, το οποίο χρησιμοποίησε η Ferrari ως δοκιμαστικό αυτοκίνητο για τον Phil Hill πριν από τον αγώνα του Targa Florio του 1962, εικάζεται ότι θα είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις που υπολογίζουν την πλειοδοσία τουλάχιστον στα 39 εκατ. ευρώ.
 

1962 Ferrari 250 GTO

Ο σημερινός κάτοχος αυτού του ρεκόρ είναι επίσης μια Ferrari 250 GTO του 1962 για την οποία ο πλειοδότης κατέβαλε το 2014 το ποσό των $38,12 εκατ. στη δημοπρασία του Carmel στην California από τον οίκο Bonhams.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube