Ετοιμάζεται για ανανέωση το MINI Clubman

Ετοιμάζεται για ανανέωση το MINI Clubman

Η MINI θα χαρίσει μια δεύτερη νιότη στο 6πορτο μικρό οικογενειακό της.

Η ανανεωμένη έκδοση του Clubman θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο και οι μικρές αισθητικές αλλαγές που θα υποστεί θα το φέρουν πιο κοντά στο νέο οικογενειακό σχεδιαστικό πρότυπο της MINI.

Αυτή την περίοδο το ανανεωμένο μοντέλο κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο με καμουφλάζ στο εμπρός και το πίσω μέρος και η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το φθινόπωρο.

Το Clubman είναι αυτή τη στιγμή το «γηραιότερο» μοντέλο στην γκάμα της MINI, παράγεται από το 2015, καθώς τα μικρότερα Hatchback, 5 door και Cabrio ανανεώθηκαν πρόσφατα, ενώ το Countryman παρουσιάστηκε το 2017.

Το ανανεωμένο MINI Clubman δεν θα αποκτήσει τα πίσω φώτα με την αγγλική σημαία που διαθέτουν τα μικρότερα αδερφάκια του, αλλά θα αντικαταστήσει τα ημικυκλικά LED στοιχεία με οριζόντια που θα έχουν και κυλιόμενη λειτουργία. Το τελευταίο χαρακτηριστικό αποτελεί μοναδικό για την γκάμα της MINI. Στο εμπρός μέρος οι αλλαγές εστιάζονται στα νέα φώτα τύπου LED, το ανασχεδιασμένο σήμα και τον καινούριο προφυλακτήρα.

Κάτω από το καπό συναντάμε την ίδια γκάμα κινητήρων, η οποία βέβαια έχει υποστεί αρκετές αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, αλλά και αυξημένη ροπή στις βασικές εκδόσεις. Το ανανεωμένο MINI Clubman θα εφοδιαστεί και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων, ενώ ορισμένες εκδόσεις κινητήρα θα διατηρήσουν το 8άρι με τον μετατροπέα ροπής.

Στο εσωτερικό των απλών εκδόσεων θα δούμε ένα νέο βασικό σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 6,2”, με τις αλλαγές να επεκτείνονται στο ανασχεδιασμένο τιμόνι και τα νέα τρισδιάτατης εκτύπωσης διακοσμητικά.

MINI Cooper 2018

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube