Επτά ξεχασμένες κούκλες για 50 χρόνια, στο σφυρί

Επτά ξεχασμένες κούκλες για 50 χρόνια, στο σφυρί

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια συλλογή επτά αυτοκινήτων βρέθηκε βαθιά χαμένη σε έναν «αχυρώνα». Μεταξύ τους, τρεις Jaguar E-type από τις δεκαετίες '60 και ’70, κι ένα Land Rover του 1951, όλα τους βγαίνουν σε δημοπρασία στις 19 και 20 Αυγούστου.

Σε όλον τον κόσμο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το φαινόμενο ευρημάτων σε «αχυρώνες». Έκφραση που υποδηλώνει αποθήκευση για πολλές δεκάδες χρόνια.

Ο πιο πρόσφατος αχυρώνας είναι μια νέα συλλογή αυτοκινήτων εγκαταλελειμμένων στα βάθη ενός υπόστεγου που μόλις ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

H Anglia Car Auctions υποστηρίζει ότι αν είχε διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, αυτή η συλλογή θα μπορούσε να αγγίξει σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ

Anglia Car Auctions

Τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε κατάσταση παρόμοια με αυτή του υπόστεγου στο οποίο ήταν αποθηκευμένα για περισσότερα από 50 χρόνια. Τα επτά ευρήματα, των οποίων το ιστορικό δεν είναι γνωστό, θα δημοπρατηθούν στις 19 και 20 Αυγούστου από τον οίκο δημοπρασιών Anglia Car Auctions.

Η προειδοποίηση προς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές όμως, είναι ότι δεν αρκεί ένα απλό αλοιφάρισμα για να επανέλθουν αυτά τα ιστορικά κομμάτια!

Anglia Car Auctions

Αυτή η συλλογή αποτελείται από τρεις Jaguar E-type Series 2, δύο εκ των οποίων είναι ρόουντστερ του 1969. Η μία βαμμένη σε ανοιχτό κίτρινο χρώμα είναι η λιγότερο ταλαιπωρημένη από τις δύο, ακόμα κι αν οι λαμαρίνες της, η γκρι δερμάτινες ταπετσαρίες στο εσωτερικό και το 6κύλινδρο μοτέρ της απαιτούν μεγάλες εργασίες αποκατάστασης και επισκευής. Μαζί με τις «Γάτες» βρέθηκαν επίσης κι άλλα ρόουντστερ. Που πρόκειται για μοντέλα του βρετανικής κατασκευάστριας AC.

Πωλείται λοιπόν ένα κομμάτι μιας Aceca του 1955 χωρίς κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων. Το άλλο ανοιχτό, είναι μια AC Ace του 1959 που φαίνεται να είναι το λιγότερο διαβρωμένο κομμάτι σε ολόκληρη τη συλλογή.

Anglia Car Auctions

Αποθηκεύτηκε χωρίς υγρά για πολλά χρόνια πριν πάει στον «αχυρώνα». Και μια Ace Bristol του 1957, την οποία οδηγούσε για ένα διάστημα η Βρετανίδα Elizabeth «Betty» Haig (οδηγός ράλι και σπριντ μεταξύ 1935 και 1967) και το οποίο χρησίμευε επίσης ως δοκιμαστικό αυτοκίνητο της Pirelli, ανήκει επίσης στην ιστορική αυτή παρτίδα.

Αν είστε περισσότερο λάτρης της περιπέτειας off-road, υπάρχει ένα Land Rover 80 του 1951. Είναι ένα από τα τελευταία κομμάτια Series I R01 80” που κατασκευάστηκε μεταξύ 1948 και 1951. Ένα τέτοιο επίσημο 4x4 της Αυτοκρατορίας σε καλή κατάσταση κοστίζει μεταξύ 20 και 40 χιλιάδων ευρώ. Η κατάσταση όμως του παραπάνω αυτοκινήτου απέχει πολύ από αυτό. 

Anglia Car Auctions

Ο οίκος δημοπρασιών Anglia Car Auctions διαβεβαιώνει ότι αν είχε διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, αυτή η συλλογή θα μπορούσε να αγγίξει σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ. Αλλά με το «αν» δεν κάνουμε δουλειά…

Συνολικά 247 αυτοκίνητα θα τεθούν προς πώληση, με τους αγοραστές που δεν είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν αυτοκίνητα που βράζουν στο ζουμί τους, μπορούν να στραφούν σε πιο πρόσφατα μοντέλα και έτοιμα για βόλτες. 

Anglia Car Auctions

Συνολικά υπάρχουν 247 αυτοκίνητα στον κατάλογο της Anglia Car Auctions, που περιλαμβάνονται κάμποσα σπάνια κομμάτια. Όπως μια έκδοση Audi TT quattro Sport Mk1 περιορισμένης παραγωγής στις 800 μονάδες ή ένα Mazda MX-5 NB διαθέσιμο σε μόνο 750 μονάδες.

Anglia Car Auctions

Δύο Citroën 2CV, ένα Dolly αναγνωρίσιμο από τη δίχρωμία του και ένα Bamboo που προοριζόταν για τη βρετανική αγορά, επίσης βγαίνουν στο σφυρί.

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube