Επίσημο: Ο Sebastian Vettel φεύγει από τη Ferrari!

Επίσημο: Ο Sebastian Vettel φεύγει από τη Ferrari!

Ο Γερμανός πιλότος Sebastian Vettel δεν συμφώνησε στους όρους που του προτάθηκαν για ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ferrari.

Μετά από έντονη φημολογία στα διεθνή μέσα, ο Sebastian Vettel επιβεβαίωσε με σχετική του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari πως η συνεργασία του με την ιταλική ομάδα θα λήξει στα τέλη του 2020:

«Η συνεργασία μου με την Scuderia Ferrari θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020. Για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτό το άθλημα, είναι κρίσιμο όλες οι πλευρές να δουλεύουν σε απόλυτη αρμονία. Η ομάδα και εγώ διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία για να μείνουμε μαζί μετά το τέλος αυτής της σεζόν. Οικονομικοί λόγοι δεν έπαιξαν ρόλο σε αυτή την κοινή απόφαση. Δεν σκέφτομαι με αυτό τον τρόπο όταν καλούμαι να πάρω συγκεκριμένες αποφάσεις και ποτέ δεν θα το κάνω.

Αυτά που συμβαίνουν μέσα στους τελευταίους μήνες έχουν οδηγήσει αρκετούς από εμάς να σκεφτούμε τις πραγματικές μας προτεραιότητες στη ζωή. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας και να υιοθετήσουμε νέα προσέγγιση σε μια κατάσταση που έχει αλλάξει. Προσωπικά θα πάρω το χρόνο που χρειάζομαι για να αναθεωρήσω το τι έχει πραγματική σημασία όσον αφορά το μέλλον μου.

Η Scuderia Ferrari κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην Formula 1 και ελπίζω να έχει την επιτυχία που της αξίζει. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια της Ferrari και πάνω από όλα όλους τους "tifosi" ανά τον κόσμο για την υποστήριξη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο άμεσος στόχος μου είναι να ολοκληρώσω τη μακρά μου πορεία με την Ferrari, ελπίζοντας να μοιραστούμε μερικές ακόμα όμορφες στιγμές, οι οποίες θα προστεθούν σε όλες αυτές που ζήσαμε μέχρι σήμερα.»

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F1 (2010-2011-2012-2013) ντύθηκε στα κόκκινα το 2015, αντικαθιστώντας τον Fernando Alonso στη θέση του πρώτου οδηγού της ομάδας. Έκτοτε δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής, παρόλο που το 2017 και το 2018 έφτασε αρκετά κοντά.

Ο 32χρονος Γερμανός πιλότος είχε δηλώσει πως ήθελε να μείνει στην ιταλική ομάδα, όμως οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αίσιο τέλος. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, δημοσιεύματα από το διεθνή τύπο ανέφεραν πως οι όροι που πρότεινε η Ferrari στον Vettel για ανανέωση του συμβολαίου περιλάμβαναν σημαντικά χαμηλότερες απολαβές και μικρότερο χρονικό ορίζοντα από ότι θα ήθελε ο πιλότος - αν και η επίσημη δήλωσή του τις διέψευσε κατηγορηματικά.

Όπως καταλαβαίνουμε, το μέλλον του Vettel στην F1 είναι πλέον αβέβαιο, καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί μια ομάδα που θα του επιτρέψει να παραμείνει ενεργός στην κούρσα για έναν ακόμα τίτλο.

Αντίθετα με τον Vettel, ο Charles Leclerc ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024, μετά από μια εξαιρετική σεζόν. Ο νεαρός Μονεγάσκος που θεωρείται ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα ταλέντα στη Formula 1, έδειξε πως είναι πιο γρήγορος από τον πρώτο οδηγό της ομάδας (είχε περισσότερους βαθμούς, σημείωσε περισσότερες pole position και εμφάνισε ταχύτερο ρυθμό) διεκδικώντας με τον τρόπο του μια πιο προνομιακή θέση. 

Την πολυπόθητη θέση του Sebastian Vettel στη Ferrari μπορεί να πάρει ο Ισπανός Carlos Sainz που οδηγεί McLaren, ενώ δεν αποκλείεται και η περίπτωση του Αυστραλού Daniel Ricciardo που μάλλον θα φύγει από τη Renault. Επίσης, ακούγεται και το όνομα του Antonio Giovinazzi από την Alfa Romeo. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση το πρώτο όνομα στη Ferrari θα είναι ο Charles Leclerc.

Όσο για τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή F1, Lewis Hamilton, του οποίου το συμβόλαιο με την Mercedes λήγει στο τέλος του 2020, έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως η επιθυμία του είναι να μείνει στη γερμανική ομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube