Επίσημο: Ο Sainz στη McLaren, αντί του Alonso

Επίσημο: Ο Sainz στη McLaren, αντί του Alonso

Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Οι φήμες που ήθελαν τον Sainz κοντά στη McLaren επιβεβαιώνονται και επισήμως.

Ο Carlos Sainz, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα μόλις πριν λίγα λεπτά, θα είναι ο ένας από τους δύο οδηγούς της McLaren. Ο Ισπανός αντικαθιστά τον συμπατριώτη και εν πολλοίς μέντορά του, Fernando Alonso.

O Sainz ως οδηγός της Red Bull είχε φύγει από την Toro Rosso «δανεικός» στη Renault.  Οι σχέσεις που ανέπτυξε με το γαλλικό εργοστάσιο, το ελκυστικό για marketing όνομα της οικογένειάς του και η καλή μαρτυρία του συμπατριώτη του Fernando Alonso τον έφεραν κοντά στη McLaren, η οποία πλέον χρησιμοποιεί κινητήρες Renault.

Υπήρχε η πιθανότητα ο Sainz να πάει στη Red Bull, αντί του Ricciardo. Όμως, όπως όλα δείχνουν για τη θέση αυτή θα προτιμηθεί ο Gasly, οδηγός της Toro Rosso σήμερα που έχει να επιδείξει καλά αποτελέσματα και αρκετή πλέον  εμπειρία με τον κινητήρα της Honda που φέτος χρησιμοποιεί η δεύτερη ομάδα της Red Bull και από του χρόνου θα χρησιμοποιεί και η πρώτη. Η Red Bull είχε μια option στο συμβόλαιο του Sainz την οποία θα έπρεπε να ενεργοποιήσει ως τον Σεπτέμβριο. Αλλά από την πλευρά του Ισπανού ήταν σαφές ότι θα δεχόταν να μείνει στο δυναμικό της αυστριακής εταιρείας μόνο αν ήταν να οδηγεί στην πρώτη ομάδα και όχι για να επιστρέψει στην Toro Rosso.  

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Carlos Sainz  εντάσσεται ως οδηγός στην ομάδα μας» δήλωσε ο CEO της McLaren, Zak Brown. «Είναι μια επιλογή που αξιολογούσαμε για καιρό, καθώς είναι πολύ ψηλά στη λίστα των σπουδαίων ταλέντων της Formula 1 για το παρόν και το μέλλον». Ο ίδιος ο Sainz δήλωσε προφανώς «ενθουσιασμένος με την προοπτική να οδηγώ για τη McLaren το 2019. Είναι κάτι που εξέταζα για καιρό. Είναι πολύ χαρούμενος που ανοίγω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή και στην καριέρα μου».

Για τη δεύτερη θέση στη McLaren ερίζουν αυτοί τη στιγμή οι Vandoorne (ήδη πιλότος της ομάδας τον οποίο «εξαφάνισε» αγωνιστικά ο Alonso), ο διεκδικητής του τίτλου στην F2 και οδηγός των ακαδημιών της McLaren, Lando Norris.  Και ο Esteban Ocon, ο Γάλλος της Force India, ο οποίος όμως  είναι οδηγός του προγράμματος ανάδειξης  ταλέντων της Mercedes.

«Η ανακοίνωση για τον δεύτερο οδηγό θα έρθει το προσεχές διάστημα», λέει η McLaren.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube