Έφυγε σε ηλικία 75 ετών ο οδηγός της F1 Guy Edwards

Έφυγε σε ηλικία 75 ετών ο οδηγός της F1 Guy Edwards

Είχε τιμηθεί από τη Βασίλισσα της Αγγλίας με το Medal of Gallantry για τη συμμετοχή του στη διάσωση του Niki Lauda στο Nurburgring το 1976.

Ο Guy Edwards, ο οδηγός που κέρδισε το Medal of Gallantry της Βασίλισσας για τη συμμετοχή του στη διάσωση του Niki Lauda στο Nurburgring το 1976, έφυγε σε ηλικία 75 ετών μετά από μακρά ασθένεια.
Σε μια τραγική ειρωνεία της τύχης, ο Edwards πέθανε ακριβώς πέντε χρόνια μετά το θάνατο του γιου του Sean σε ένα δυστύχημα στο Queensland Raceway.

Ο Guy Edwards δεν διακρίθηκε τόσο για τις αγωνιστικές του επιτυχίες, όσο για την ικανότητά του να προσελκύει χορηγίες και μέσω προμηθειών να κερδίζει ο ίδιος τεράστια ποσά. Για πολλούς ήταν αυτός που βοήθησε να εδραιωθεί «η τέχνη της χρηματοδότησης» στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και μάλιστα έγραψε και ένα βιβλίο πάνω στο θέμα.

Γεννημένος στο Macclesfield το 1942, ο Edwards ξεκίνησε να ανταγωνίζεται σε ένα Ford Anglia το 1965. Στη Formula 1 πήρε μέρος σε 17 μόνον αγώνες όπου πήρε 11 εκκινήσεις. Ο πρώτος του αγώνας ήταν το 1974 στην Αργεντινή και ο τελευταίος το 1977 στη Βρετανία.
Στη συνέχεια μεταπήδησε σε άλλες μορφές αγώνων για να κάνει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο 1989 στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Touring με ένα Ford Sierra RS500.

Ωστόσο δεν εγκατέλειψε την εμπλοκή του με το «αγαπημένο του σπορ», την προσέλκυση χορηγιών.
Επέστρεψε στην F1 στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όπου εργάζονταν στο εμπορικό κομμάτι της  Lotus. Τότε ήταν που έγραψε και το βιβλίο με τίτλο «Sponsorship and the World of Motor Racing».  Συνέχισε να κερδίζει χρήματα από συμφωνίες χορηγίας και διαφήμισης εκτός του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έχοντας σαν τόπο μόνιμης κατοικίας το Μονακό στη συνέχεια μετακόμισε στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας. Ακολούθησε την πορεία του γιου Sean, ο οποίος αναδείχθηκε σε κορυφαίο οδηγό στο Supercup Porsche και πήρε επίσης μέρος και στα γυρίσματα της ταινίας Rush.

Ο τραγικός θάνατος του γιου του Sean το 2013 ήταν γι’ αυτόν καθοριστικό πλήγμα την ώρα που έδινε και την προσωπική του μάχη για την υγεία του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube