Εντυπωσιάστηκε ο Loeb από τον 17χρονο Oliver Solberg

Εντυπωσιάστηκε ο Loeb από τον 17χρονο Oliver Solberg

Για δύο μέρες σε ρόλο δασκάλου ο 9άκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής  Sebastien Loeb, διδάσκει τον υιό  Solberg αγωνιστική οδήγηση.
Ο Peter Solberg ζήτησε από τον Loeb βα δώσει στον γιό του Oliver κάποιες συμβουλές για την οδήγηση στην άσφαλτο και ο Γάλλος δεν είπε όχι. Έτσι ο 17χρονος Oliver βρέθηκε για δύο μέρες στη Γαλλία, στο πλευρό του πλέον επιτυχημένου οδηγού ράλι όλων των εποχών σε ένα Peugeot 208 R2 .

«Είναι πολύ όμορφο να δουλεύεις με έναν τόσο νεαρό οδηγό και να ανακαλύπτεις το ταλέντο του» είπε ο Loeb στο Autosport. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη του, συμπλήρωσε, όμως είναι πολύ γρήγορος.
Η οδήγηση ενός supercar, λέει ο Loeb, τον βοηθά να κατανοήσει συγκεκριμένες τεχνικές, όπως το φρενάρισμα με το αριστερό πόδι. Αλλά και η οδήγηση μικρότερων αυτοκινήτων βοηθά και αυτή στη συλλογή εμπειριών, κάτι πολύ σημαντικό για τον Oliver.

Από την πλευρά του ο μικρός Solberg δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που ο Loeb του μετέδωσε όλα όσα έκανε. «Από την πρώτη στιγμή που άρχισα να οδηγώ μέχρι το τέλος του διημέρου έμαθα πολλά πράγματα και έκανα μεγάλη πρόοδο», είπε ο Oliver Solberg και συμπλήρωσε: Μου έδειξε πώς να χρησιμοποιώ το φρένα έτσι ώστε αυτά να μην υπερθερμαίνονται και πώς να προφυλάσσω τα ελαστικά μου από υπερβολική φθορά.

Η οδήγησή του ήταν απόλυτα καθαρή, δεν γλιστράει ποτέ και κρατάει το αυτοκίνητο σε απόλυτη ισορροπία πάντα. Ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι πολύ καλός οδηγός, όμως ήταν εντυπωσιακό για εμένα να έχω δίπλα μου τον Loeb.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube