Ένα Hudson Coupé με 647 PS από την Icon

Ένα Hudson Coupé με 647 PS από την Icon

Το μοναδικό Derelict συνδυάζει ρετρό εμφάνιση με σύγχρονα μηχανικά μέρη.

Στα πλαίσια του Monterey Car Week, η αμερικανική Icon παρουσίασε το νέο της πρότζεκτ με το όνομα "Derelict" το οποίο συνδυάζει το αμάξωμα του κλασικού Hudson Coupé (1949-1951) με σύγχρονα μηχανικά μέρη. Η εταιρεία του Jonathan Ward είναι γνωστή για τις μετατροπές που κάνει σε κλασσικά 4x4 όμως προσφέρει και υπηρεσίες κατασκευής ειδικών πρότζεκτ τύπου restomod.

Το Hudson που χρησιμοποιήθηκε ως βάση για το μοναδικό αυτό όχημα αγοράστηκε από τη North Carolina. Το αμάξωμα δεν υπέστη κάποιας μορφής ανακατασκευή, έτσι ώστε να διατηρήσει το "παλιό" look που συνδυάζεται ιδανικά με τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 18".

icon

Κάτω από το καπό του μοντέλου τοποθετήθηκε ένας supercharged κινητήρας LS9 V8 6,2 λίτρων της General Motors, με την απόδοσή του να φτάνει τους 647 PS και τα 818 Nm ροπής. Ένα αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων της Huntington Beach Transmissions (4L85-E) στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα σε συνεργασία με το διαφορικό Dana 60.

Tο σασί "Monobuilt" του Hudson Coupé ενισχύθηκε από νέα υποπλαίσια της Art Morrison, ενώ τοποθετήθηκε ανεξάρτητη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και νέο σύστημα πέδησης της Brembo. Το πάτωμα έχει μια επένδυση από πολυουρία για να αποφευχθεί η σκουριά και να ενισχυθεί η ηχομόνωση. 

icon

Το εσωτερικό έχει επένδυση από δέρμα αλιγάτορα βαμμένο στο χέρι, δέρμα αγελάδας Moore & Giles και μάλλινη μοκέτα από τη Γερμανία. Οι διακόπτες στο εσωτερικό έχουν κατασκευαστεί από CNC αλουμίνιο, όπως και το χρωμιωμένο ταμπλό. Ο νέος κλιματισμός Vintage Air έχει χειριστήρια από ανοξείδωτο ατσάλι και πίσω αεραγωγούς που κατασκευάστκαν με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Ο πίνακας οργάνων ανακατασκευάστηκε, προστέθηκε φωτισμός LED, ένα μοντέρνο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και ένα ηχοσύστημα με 4 ηχεία Focal Elite και subwoofer 10". Σύμφωνα με την εταιρεία, μόνο για την καμπίνα του οχήματος δαπανήθηκαν πάνω από 400 ώρες δουλειάς.

To μοναδικό Hudson Coupé Derelict κατασκευάστηκε μετά από ειδική παραγγελία ενός πελάτη της Icon χωρίς να αποκαλύπτεται η τιμή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube