Τροπολογία στη Βουλή για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Τροπολογία στη Βουλή για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Στόχος να δωθούν κίνητρα σε ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν καταθέσει τις πινακίδες και έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους

Εκατοντάδες χιλιάδες ΙΧ (υπολογίζονται στις 800.000) στη διάρκεια της κρίσης έχουν ακινητοποιηθεί με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν καταθέσει τις πινακίδες μη μπορώντας να σηκώσουν το βάρος τόσο των τελών κυκλοφορίας, όσο και του τεκμηρίου διαβίωσης. 
 
Έτσι τα δημόσια ταμεία χάνουν εκατομμύρια και οι ιδιοκτήτες βέβαια στερούνται του αυτοκινήτου τους.
Κατά καιρούς είχαν πέσει στο τραπέζι διάφορες σκέψεις για να «επανακάμψουν» στυην κυκλοφορία αυτά τα οχήματα και φαίνεται πως τώρα βρέθηκε η λύση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται τροπολογία για τη δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Η σχετική διάταξη ετοιμάστηκε από το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και περιμένει την τελική έγκριση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να καταταθεί άμεσα στη Βουλή.
 
Το σχέδιο αυτό συμφέρει διπλά τους ιδιοκτήτες, αφού θα πληρώνουν ένα μέρος μόνο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αλλά και θα επιβαρύνονται με μειωμένο τεκμήριο εισοδήματος, ανάλογα με τους μήνες τους έτους που θα επιλέξουν να θέσουν σε κίνηση τα οχήματά τους. 
 
Ετσι, και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες αν κάποιος θέλει να θέσει το αυτοκίνητό του σε κυκλοφορία για περιορισμένο χρονικό διάστημα θα ισχύουν τα εξής: 
 
1. Για ένα μήνα (πχ στη διάρκεια των θερινών διακοπών) με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα κινεί το όχημα πχ για ένα μήνα και θα πληρώνει για δύο, ή για δύο μήνες και θα πληρώνει για τέσσερις. Οι μήνες δεν χρειάζεται να είναι συνεχόμενοι.
 
2. Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή με προσαύξηση 33% (αντί για 100% αν επρόκειτο για ένα μόλις μήνα).
 
3. Για όλους τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους, αλλά με προσαύξηση δύο μηνών. Για παράδειγμα, αν ένας ιδιοκτήτης ενός τζιπ 3.000 κυβικών που το έχει ακινητοποιήσει εδώ και χρόνια για να μην πληρώσει τέλη 1.260 ευρώ το χρόνο, μπορεί να το θέσει σε κυκλοφορία πχ τον Ιούλιο και θα καταβάλλει  τα 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή 840 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube