Τι αυτοκίνητα αγόρασαν οι Έλληνες το 2019

Τι αυτοκίνητα αγόρασαν οι Έλληνες το 2019

Άνοδος 2,3% τον Οκτώβριο – Ξεπέρασαν τις 100.000 οι πωλήσεις στο δεκάμηνο

Άνοδο 2,3% σημείωσε η ελληνική αγορά τον Οκτώβριο με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων. Συγκεκριμένα τον μήνα που πέρασε πωλήθηκαν 7.290 καινούργια αυτοκίνητα έναντι 7.125 του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

Στις καλές επιδόσεις της χρονιάς πρέπει να προσμετρήσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, στο τέλος του δεκαμήνου οι συνολικές πωλήσεις ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 100.000 καινούργιων αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα ως το τέλος Οκτωβρίου είχαν πουληθεί 100.062 καινούργια αυτοκίνητα έναντι 91.201 του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2018.

To ενδιαφέρουν των καταναλωτών για το αυτοκίνητο έχει αναζωπυρωθεί όπςω φαίνεται και από τους πολλούς επισκέπτες της έκθεσης «Αυτοκίνηση 2019» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα και η οποία κλείνει τις πύλες της την Κυριακή το βράδυ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτοκίνηση 2019: Τα σημαντικότερα μοντέλα της έκθεσης

Τώρα και σε ό,τι έχει να κάνει με τις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών, αύξηση σημειώνει (αναμενόμενο) η κατηγορία των SUV.  Το σύνολο των πωλήσεων της κατηγορίας αντιπροσωπεύει για το 2019 το 33,8% της αγοράς, όταν πέρυσι αντιπροσώπευε το 28,2%. Αντίθετα πτώση 2,2% παρουσιάζει η κατηγορία των μικρομεσαίων, όμως σε αυτό το ποσοστό δεν προσμετρούνται οι πωλήσεις των SUV της συγκεκριμένης κατηγορίας.

segm

Σε ό,τι έχει να κάνει τέλος με το ποιο καύσιμο προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές, φαίνεται ότι η αρχική «υστερία» του ντίζελ έχει καταλαγιάσει και η αγορά έχει εξορθολογιστεί.

Έτσι στο σύνολο του δεκαμήνου, το 65,7%  των συνολικών πωλήσεων αφορά σε αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης και μόλις το 26,6% αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα, τα υβριδικά αντιπροσωπεύουν το 5,4% της αγοράς, ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά είναι μόλις το 0,4% των συνολικών πωλήσεων.

kay

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube