node/38831

ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ ΑΕ: «Η επαναφορά στην ομαλότητα θα γίνει αργά και σταδιακά»

H κ. Μαρία Παπαδάκη, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., μας αναλύει τις δράσεις και τις προτεραιότητες της εισαγωγικής των Renault και Dacia στη χώρα μας στην εποχή του κορονοϊού.

Ιχνηλατούμε τις αντιδράσεις κάθε εταιρείας στην εποχή του κορονοϊού, προσπαθώντας να μάθουμε ποιες υπηρεσίες προσφέρουν στους πελάτες τους, πώς αυτοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το δίκτυο της κάθε εταιρείας, αλλά και τι προσέφερε η κάθε μια στη μάχη ενάντια στην πανδημία σε επίπεδο κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Τέλος, ζητάμε και κάτι πολύ πιο δύσκολο: Την εκτίμηση των στελεχών της για την επόμενη μέρα της αγοράς.

H Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., κ. Μαρία Παπαδάκη, ήταν παραπάνω από πρόθυμη να μας αναλύσει τα μέτρα που έλαβε η εισαγωγική εταιρεία των Renault και Dacia στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την απρόσκοπτη συνέχεια στην εξυπηρέτηση των πελατών της.

Για την TEOREN MOTORS, ποιες ήταν και είναι οι προτεραιότητες που τέθηκαν για την αντιμετώπιση της «περιόδου COVID-19»;
H ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., Αποκλειστικός Εισαγωγέας των μαρκών Renault & Dacia στην Ελλάδα, έθεσε, από την πρώτη στιγμή, ως κύρια προτεραιότητα την ασφάλεια και την διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών. Ενημερώνεται σε συνεχή βάση από τις αρμόδιες αρχές αναφορικά με τις εξελίξεις για την εξάπλωση του Κορωνοϊού COVID-19 και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Από την πρώτη ημέρα, έχουν τεθεί σε εφαρμογή ειδικά πρωτόκολλα προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας καθώς και πρακτικές αποφυγής του συγχρωτισμού με αξιοποίηση, όπου αυτό ήταν εφικτό, των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.

Ιδιαίτερη, επίσης, βαρύτητα δόθηκε στην εφαρμογή ενισχυμένων πρωτόκολλων καθαρισμού, απολύμανσης και προστασίας για την παραλαβή και παράδοση των αυτοκινήτων των πελατών μας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού ενώ έχουν τοποθετηθεί ειδικά αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα στους κοινόχρηστους χώρους, όπως χώροι αναμονής, γραφεία κ.λπ.

Παράλληλα, ως άλλη μια βασική προτεραιότητα, την περίοδο αυτή, τέθηκε και η απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών after sales προς τους πελάτες μας, Renault & Dacia, τηρώντας σε κάθε περίπτωση τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

Για τους ιδιοκτήτες μοντέλων Renault που χρειάζεται να απευθυνθούν στο δίκτυο, τι μέτρα έχετε λάβει προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο γίνεται καλύτερα;
Οι συνεργάτες του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Renault & Dacia, με συνέπεια και επαγγελματισμό, συνέχισαν τη λειτουργία τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών After Sales, με προτεραιότητα την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών.

Για την αποφυγή συνωστισμού, οι επισκέψεις στα συνεργεία πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού (τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά), ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα τόσο για την ασφαλή παραμονή των επισκεπτών στους χώρους όσο και για τη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των αυτοκινήτων, με ειδικά πρωτόκολλα σχολαστικού καθαρισμού και απολύμανσης.

Επιπλέον, η φροντίδα για την απρόσκοπτη και ασφαλή εξυπηρέτηση των πελατών αυτή την εποχή, οδήγησε στον σχεδιασμό νέων υπηρεσιών, όπως π.χ. η υπηρεσία Pick-up Delivery Service της Automotivo Α.Ε.Β.Ε. Εξουσιοδοτημένου Διανομέα και Επισκευαστή Renault & Dacia στα Β. Προάστια Αττικής. Κατόπιν συνεννόησης, παρέχεται η δυνατότητα της παραλαβής και παράδοσης των αυτοκινήτων των πελατών της, από και προς το χώρο που τους εξυπηρετεί, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης. Έτσι, κανένας πελάτης δεν μένει χωρίς φροντίδα, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

teoren

Υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας (άμεση ή εξ’ αποστάσεως) με τις εκθέσεις σας ώστε κάποιος να μπορεί να πάρει προσφορά ή/και να οδηγήσει κάποιο μοντέλο που τον ενδιαφέρει, εάν το επιθυμεί;
Το αυτοκίνητο ήταν και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μετακίνησης για μας και την οικογένειά μας, ειδικά από εδώ και στο εξής, στην μετά-Κορωνοϊό εποχή. Η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι μια σημαντική διαδικασία. Οι νέες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε, να επιλέξουμε το μοντέλο που επιθυμούμε και να το διαμορφώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Στις ιστοσελίδες www.renault.gr και www.dacia.gr, ο αγοραστής μπορεί να βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα νέα μας μοντέλα όπως π.χ. το All-new Renault Captur, τον ηγέτη της κατηγορίας B-Crossover στην Ευρώπη που ξεκίνησε την πορεία του και στην ελληνική αγορά, το κορυφαίο best-seller νέο Renault Clio, ή και για τη Dacia, το καθαρόαιμο SUV Duster, ενώ, βεβαίως, μπορεί και να επικοινωνήσει με τον Εξουσιοδοτημένο μας Συνεργάτη Renault & Dacia που τον εξυπηρετεί, για να κλείσει ένα ραντεβού.

Εταιρικά και κοινωνικά, ποιες είναι οι δράσεις της εταιρείας μέχρι σήμερα;
H ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ A.E., έκανε πράξη το σύνθημα του Groupe Renault “Passion for Life” υποστηρίζοντας έμπρακτα διάφορες κοινωνικές δράσεις για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων που πλήττονται από τον Κορωνοϊό.

Έτσι προχώρησε στην παραχώρηση δύο αυτοκινήτων, ενός Renault CLIO και ενός Dacia DOKKER, για να διευκολύνει τις μετακινήσεις του προσωπικού που στελεχώνει την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Περιστερίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες, και περιλαμβάνει την παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών που σχετίζονται με τις ειδικότητες του Κοινωνικού Λειτουργού, του Νοσηλευτή, καθώς και υπηρεσίες οικογενειακής βοήθειας. 

Παράλληλα, συνεργάτες του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου Renault & Dacia, προχώρησαν σε ανάλογες ενέργειες. Για παράδειγμα η εταιρεία Automotivo Α.Ε.Β.Ε., δώρισε στο ΕΚΑΒ 500 επαναχρησιμοποιούμενες ιατρικές μάσκες. 

Επιπλέον, η εταιρεία Μπεντενίτη Π. & Σια Ο.Ε., Εξουσιοδοτημένος Διανομέας και Επισκευαστής Renault και Dacia στην Αργολίδα, διέθεσε ένα Renault CLIO στο Δήμο Ερμιονίδας.

Πόσο μακροπρόθεσμα θεωρείτε πως θα επηρεάσει η πανδημία την ελληνική αγορά αυτοκινήτου;
Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη σε ανθρώπινο και οικονομικό επίπεδο.

Ο κλάδος του αυτοκινήτου και στην Ελλάδα έχει πληγεί σημαντικά σε μια περίοδο που η ανάκαμψη των πωλήσεων ήταν εμφανής και τα στοιχεία για την θετική εξέλιξη της αγοράς ήταν αισιόδοξα.

Η επαναφορά στην ομαλότητα θα γίνει αργά και σταδιακά, καθώς αυτό επιτάσσει η προτεραιότητα στη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η άρση των μέτρων καραντίνας θα εξελιχθεί σε στάδια κατά την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου, ενώ επιφυλάξεις υπάρχουν και για την εξέλιξη της νόσου μετά από αυτή την περίοδο. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για προβλέψεις αναφορικά με την πορεία της αγοράς. 

Η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση της αγοράς καθώς και στην ενίσχυσή της, σε κυβερνητικό επίπεδο, με μέτρα τόνωσης των επιχειρήσεων και κινήτρων προς τους καταναλωτές. Όσο καλύτερα θωρακιστούμε απέναντι σε μελλοντικές διακυμάνσεις στη δραστηριότητα που θα επιφέρουν πιθανές μελλοντικές εξάρσεις της πανδημίας, τόσο το καλύτερο για την περαιτέρω πορεία μας.

node/39060

Autohellas: Η πτώχευση της Hertz στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει τις δραστηριότητές μας

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως δεν έχει μετοχική σχέση με την Hertz Global, ούτε σχέση πιστωτή της Hertz Global αρά δεν έχει άμεση οικονομική επίπτωση από την εξέλιξη αυτή.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Autohellas: Η πτώχευση της Hertz στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει τις δραστηριότητές μας

Με ανακοίνωση της η Autohellas τονίζει πως η υπαγωγή της Hertz Global Holdings σε καθεστώς χρεοκοπίας σε ΗΠΑ και Καναδά, δεν έχει αντίκτυπο στην εταιρεία. Και αυτό διότι δεν έχει μετοχική σχέση με την Hertz Global, ούτε σχέση πιστωτή της Hertz Global αρά δεν έχει άμεση οικονομική επίπτωση από την εξέλιξη αυτή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Autohellas έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης μας στις 06/05/2020 σχετικά με την Hertz Global Holdings, η Autohellas ενημερώνει για τα ακόλουθα:

H Hertz Global Holdings ανακοίνωσε ότι, επηρεαζόμενη σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιορισμών που αυτή επέφερε στην μετακίνηση κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, υπέβαλε την 22/05/2020 αίτηση για την υπαγωγή της σε "πτωχευτική διαδικασία αναδιάρθρωσης σε λειτουργία" του Chapter 11 για την ίδια και τις θυγατρικές της σε Αμερική και Καναδά.

Με βάση τις ανακοινώσεις της Hertz Global, κατά της διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωσης η λειτουργία της σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της συνεχίζεται κανονικά για όλα τα brands που έχει στην κατοχή της (Hertz, Thrifty, Dollar και Firefly), χωρίς επιπτώσεις στις κρατήσεις της ή τα προγράμματα προνομίων και πιστότητας των πελατών της.

Όπως έχει επισημανθεί και στην προηγουμένη ανακοίνωση, η Autohellas η οποία εκμεταλλεύεται το σήμα της Hertz σε Ελλάδα και σε 7 χώρες στην περιοχή των Βαλκανίων, δεν έχει μετοχική σχέση με την Hertz Global, ούτε σχέση πιστωτή της Hertz Global αρά δεν έχει άμεση οικονομική επίπτωση από την εξέλιξη αυτή. Εκτίμησή μας είναι ότι με την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, μέσω του Chapter 11, η Hertz Global θα μπορέσει να λειτουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα. Υπενθυμίζεται ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις (το κύριο αντικείμενο της Hertz Global) αντανακλούν το 16% του κύκλου εργασιών της Autohellas, ενώ οι μακροχρόνιες μισθώσεις, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και η εμπορία αυτοκινήτων το υπόλοιπο 84%. Επίσης τα ίδια κεφάλαια της Autohellas την 31/12/2019 ήταν €294εκ. με την ευνοϊκότερη (χαμηλότερη) σχέση δανεισμού προς ίδια κεφάλαια μεταξύ όλων των εισηγμένων εταιρειών RAC ή Operating Leasing εταιρειών σε όλη την Ευρώπη».

node/39058

Η Kosmocar επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των e-bikes 

Η εταιρεία θα προσφέρει στους καταναλωτές μερικές από τις κορυφαίες μάρκες ηλεκτρικών ποδηλάτων στον κόσμο, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες πωλήσεων και after sales. 

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Η Kosmocar επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των e-bikes 

Η Kosmocar, Επίσημος Εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Škoda και Ducati, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα  των e-bikes, όπως αποκαλούνται τα πάσης φύσης ποδήλατα τα οποία έχουν μπαταρία και για την κίνησή τους χρησιμοποιούν υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα. 

lana
Γιάννης Κωνσταντάτος, Λάνα Μανδύλα και Αντώνης Μαυριδόγλου


Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από την κ. Λάνα Μανδύλα, εκ των μετόχων-ιδιοκτητών της εταιρείας, στο περιθώριο εκδήλωσης υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για την αναβάθμιση του Υμηττού και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην περιβαλλοντική ανάπτυξη, ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η Kosmocar αποδέχθηκε σχετική τιμητική πρόκληση του ΣΠΑΥ και θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στην υλοποίηση της διάδοσης της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

halb
Γιάννης Κωνσταντάτος, Ανδρέας Χαλμπές


Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, πρόεδρος του ΣΠΑΥ. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στους πρόποδες του Υμηττού, στο Πυροφυλάκιο της Αργυρούπολης, παρέστησαν εκτός άλλων ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ο κ. Ευθύμης Μπακογιάννης, Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και δέκα από τους έντεκα δημάρχους που συμμετέχουν στον ΣΠΑΥ. 

hatz

Η αυτοκίνηση την τελευταία δεκαετία αλλάζει πρόσωπο. Οι σύγχρονες μάρκες εξελίσσονται από απλούς κατασκευαστές σε παρόχους κινητικότητας, συμπεριλαμβάνοντας στο portfolio τους πάσης φύσης υπηρεσίες και προηγμένες λύσεις μετακίνησης για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. 
Ταυτόχρονα, παρά τις προ ετών αντίθετες προβλέψεις, η αστυφιλία στον πλανήτη παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών κατέδειξε ότι το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα σε αστικό περιβάλλον, ποσοστό που σταδιακά τα επόμενα 30 χρόνια θα ανέλθει στο 68%.

Με τις σημερινές ανάγκες μετακίνησης να αυξάνονται και να μεταβάλλονται με ραγδαίο ρυθμό, οι πολίτες και τα κράτη αναζητούν σύγχρονους, ευέλικτους και οικολογικούς τρόπους κινητικότητας. Παράλληλα, την προσπάθεια ενισχύουν τόσο η αυξανόμενη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος όσο και η αναζήτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, με την άθληση να είναι όλο και περισσότερο ενταγμένη στην καθημερινότητα των πολιτών και μία συνεπακόλουθη ελάφρυνση του κόστους του συστήματος υγείας. 

ebik

Απάντηση σε όλα αυτά τα θέματα έρχονται να δώσουν τα e-bikes, μία σύγχρονη μορφή αστικής μετακίνησης η οποία γνωρίζει ολοένα αυξανόμενη απήχηση στις πολύβουες μεγαλουπόλεις του δυτικού κόσμου. Τα οφέλη από τη χρήση των e-bikes είναι πολλά και ποικίλα. Πέρα από το προφανές «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα e-bikes προσφέρουν στον κάτοχό τους ένα αίσθημα ευεξίας, ενώ παράλληλα δίνουν λύση και στο χωροταξικό πρόβλημα των πόλεων, καθώς  καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο αστικής μετακίνησης. 

[Πηγή: δελτίο Τύπου Kosmocar]