ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ ΑΕ: «Η επαναφορά στην ομαλότητα θα γίνει αργά και σταδιακά»

ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ ΑΕ: «Η επαναφορά στην ομαλότητα θα γίνει αργά και σταδιακά»

H κ. Μαρία Παπαδάκη, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., μας αναλύει τις δράσεις και τις προτεραιότητες της εισαγωγικής των Renault και Dacia στη χώρα μας στην εποχή του κορονοϊού.

Ιχνηλατούμε τις αντιδράσεις κάθε εταιρείας στην εποχή του κορονοϊού, προσπαθώντας να μάθουμε ποιες υπηρεσίες προσφέρουν στους πελάτες τους, πώς αυτοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το δίκτυο της κάθε εταιρείας, αλλά και τι προσέφερε η κάθε μια στη μάχη ενάντια στην πανδημία σε επίπεδο κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Τέλος, ζητάμε και κάτι πολύ πιο δύσκολο: Την εκτίμηση των στελεχών της για την επόμενη μέρα της αγοράς.

H Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., κ. Μαρία Παπαδάκη, ήταν παραπάνω από πρόθυμη να μας αναλύσει τα μέτρα που έλαβε η εισαγωγική εταιρεία των Renault και Dacia στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την απρόσκοπτη συνέχεια στην εξυπηρέτηση των πελατών της.

Για την TEOREN MOTORS, ποιες ήταν και είναι οι προτεραιότητες που τέθηκαν για την αντιμετώπιση της «περιόδου COVID-19»;
H ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., Αποκλειστικός Εισαγωγέας των μαρκών Renault & Dacia στην Ελλάδα, έθεσε, από την πρώτη στιγμή, ως κύρια προτεραιότητα την ασφάλεια και την διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών. Ενημερώνεται σε συνεχή βάση από τις αρμόδιες αρχές αναφορικά με τις εξελίξεις για την εξάπλωση του Κορωνοϊού COVID-19 και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Από την πρώτη ημέρα, έχουν τεθεί σε εφαρμογή ειδικά πρωτόκολλα προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας καθώς και πρακτικές αποφυγής του συγχρωτισμού με αξιοποίηση, όπου αυτό ήταν εφικτό, των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.

Ιδιαίτερη, επίσης, βαρύτητα δόθηκε στην εφαρμογή ενισχυμένων πρωτόκολλων καθαρισμού, απολύμανσης και προστασίας για την παραλαβή και παράδοση των αυτοκινήτων των πελατών μας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού ενώ έχουν τοποθετηθεί ειδικά αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα στους κοινόχρηστους χώρους, όπως χώροι αναμονής, γραφεία κ.λπ.

Παράλληλα, ως άλλη μια βασική προτεραιότητα, την περίοδο αυτή, τέθηκε και η απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών after sales προς τους πελάτες μας, Renault & Dacia, τηρώντας σε κάθε περίπτωση τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

Για τους ιδιοκτήτες μοντέλων Renault που χρειάζεται να απευθυνθούν στο δίκτυο, τι μέτρα έχετε λάβει προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο γίνεται καλύτερα;
Οι συνεργάτες του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Renault & Dacia, με συνέπεια και επαγγελματισμό, συνέχισαν τη λειτουργία τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών After Sales, με προτεραιότητα την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών.

Για την αποφυγή συνωστισμού, οι επισκέψεις στα συνεργεία πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού (τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά), ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα τόσο για την ασφαλή παραμονή των επισκεπτών στους χώρους όσο και για τη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των αυτοκινήτων, με ειδικά πρωτόκολλα σχολαστικού καθαρισμού και απολύμανσης.

Επιπλέον, η φροντίδα για την απρόσκοπτη και ασφαλή εξυπηρέτηση των πελατών αυτή την εποχή, οδήγησε στον σχεδιασμό νέων υπηρεσιών, όπως π.χ. η υπηρεσία Pick-up Delivery Service της Automotivo Α.Ε.Β.Ε. Εξουσιοδοτημένου Διανομέα και Επισκευαστή Renault & Dacia στα Β. Προάστια Αττικής. Κατόπιν συνεννόησης, παρέχεται η δυνατότητα της παραλαβής και παράδοσης των αυτοκινήτων των πελατών της, από και προς το χώρο που τους εξυπηρετεί, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης. Έτσι, κανένας πελάτης δεν μένει χωρίς φροντίδα, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

teoren

Υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας (άμεση ή εξ’ αποστάσεως) με τις εκθέσεις σας ώστε κάποιος να μπορεί να πάρει προσφορά ή/και να οδηγήσει κάποιο μοντέλο που τον ενδιαφέρει, εάν το επιθυμεί;
Το αυτοκίνητο ήταν και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μετακίνησης για μας και την οικογένειά μας, ειδικά από εδώ και στο εξής, στην μετά-Κορωνοϊό εποχή. Η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι μια σημαντική διαδικασία. Οι νέες τεχνολογίες μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε, να επιλέξουμε το μοντέλο που επιθυμούμε και να το διαμορφώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Στις ιστοσελίδες www.renault.gr και www.dacia.gr, ο αγοραστής μπορεί να βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα νέα μας μοντέλα όπως π.χ. το All-new Renault Captur, τον ηγέτη της κατηγορίας B-Crossover στην Ευρώπη που ξεκίνησε την πορεία του και στην ελληνική αγορά, το κορυφαίο best-seller νέο Renault Clio, ή και για τη Dacia, το καθαρόαιμο SUV Duster, ενώ, βεβαίως, μπορεί και να επικοινωνήσει με τον Εξουσιοδοτημένο μας Συνεργάτη Renault & Dacia που τον εξυπηρετεί, για να κλείσει ένα ραντεβού.

Εταιρικά και κοινωνικά, ποιες είναι οι δράσεις της εταιρείας μέχρι σήμερα;
H ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ A.E., έκανε πράξη το σύνθημα του Groupe Renault “Passion for Life” υποστηρίζοντας έμπρακτα διάφορες κοινωνικές δράσεις για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων που πλήττονται από τον Κορωνοϊό.

Έτσι προχώρησε στην παραχώρηση δύο αυτοκινήτων, ενός Renault CLIO και ενός Dacia DOKKER, για να διευκολύνει τις μετακινήσεις του προσωπικού που στελεχώνει την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Περιστερίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες, και περιλαμβάνει την παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών που σχετίζονται με τις ειδικότητες του Κοινωνικού Λειτουργού, του Νοσηλευτή, καθώς και υπηρεσίες οικογενειακής βοήθειας. 

Παράλληλα, συνεργάτες του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου Renault & Dacia, προχώρησαν σε ανάλογες ενέργειες. Για παράδειγμα η εταιρεία Automotivo Α.Ε.Β.Ε., δώρισε στο ΕΚΑΒ 500 επαναχρησιμοποιούμενες ιατρικές μάσκες. 

Επιπλέον, η εταιρεία Μπεντενίτη Π. & Σια Ο.Ε., Εξουσιοδοτημένος Διανομέας και Επισκευαστής Renault και Dacia στην Αργολίδα, διέθεσε ένα Renault CLIO στο Δήμο Ερμιονίδας.

Πόσο μακροπρόθεσμα θεωρείτε πως θα επηρεάσει η πανδημία την ελληνική αγορά αυτοκινήτου;
Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη σε ανθρώπινο και οικονομικό επίπεδο.

Ο κλάδος του αυτοκινήτου και στην Ελλάδα έχει πληγεί σημαντικά σε μια περίοδο που η ανάκαμψη των πωλήσεων ήταν εμφανής και τα στοιχεία για την θετική εξέλιξη της αγοράς ήταν αισιόδοξα.

Η επαναφορά στην ομαλότητα θα γίνει αργά και σταδιακά, καθώς αυτό επιτάσσει η προτεραιότητα στη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η άρση των μέτρων καραντίνας θα εξελιχθεί σε στάδια κατά την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου, ενώ επιφυλάξεις υπάρχουν και για την εξέλιξη της νόσου μετά από αυτή την περίοδο. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για προβλέψεις αναφορικά με την πορεία της αγοράς. 

Η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση της αγοράς καθώς και στην ενίσχυσή της, σε κυβερνητικό επίπεδο, με μέτρα τόνωσης των επιχειρήσεων και κινήτρων προς τους καταναλωτές. Όσο καλύτερα θωρακιστούμε απέναντι σε μελλοντικές διακυμάνσεις στη δραστηριότητα που θα επιφέρουν πιθανές μελλοντικές εξάρσεις της πανδημίας, τόσο το καλύτερο για την περαιτέρω πορεία μας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube