Τέλη κυκλοφορίας: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση 

Τέλη κυκλοφορίας: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση 

Στις 26 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία - Πώς θα τα πληρώσετε - Τα πρόστιμα για τους... ξεχασιάρηδες.

Στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δεν θα δοθεί νέα παράταση στους ιδιοκτήτες οχημάτων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, πέραν της 26ης Φεβρουαρίου. Μάλιστα, στην σχετική ερώτηση, ο υπουργός απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να καλλιεργώ προσδοκίες τις οποίες δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε».

Έτσι, μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, θα πρέπει όλοι οι πολίτες είτε να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας είτε να προχωρήσουν σε ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «MyCar» της ΑΑΔΕ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτά είναι τα μοντέλα της Ford που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

Υπενθυμίζουμε ότι έχει δοθεί δίμηνη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021 καθώς και για την κατάθεση πινακίδων ή την δήλωση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Τα πρόστιμα
Οι επιπτώσεις που επιβάλλονται στου ιδιοκτήτες οχημάτων αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας είναι φυσικά τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, μαζί με πρόστιμο που υπολογίζεται ως εξής:

-Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ. 
-Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο. 
-Ποσό €30, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από €30. 

Τρόποι πληρωμής
Το φετινό ειδοποιητήριο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. 

Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxisnet.

Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. 

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube