Summer Engineering Academy 2018 στις Σέρρες

Summer Engineering Academy 2018 στις Σέρρες

Το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει φέτος τη Θερινή Ακαδημία Μηχανικών για παιδιά και νέους στο ιδανικό μέρος: Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Πάντα έχουν ενδιαφέρον οι περιπτώσεις στις οποίες η εκπαίδευση βγαίνει από τις αίθουσες και τα αμφιθέατρα και πηγαίνει εκεί όπου χτυπάει η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  

Αυτό ακριβώς επιχειρεί να κάνει αυτό το καλοκαίρι το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, που εδρεύει στις Σέρρες, με το Summer Engineering Academy 2018. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 15 έως 19 ετών, οι οποίοι έχουν πάθος για τα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανολογία. Συνδυάζει θεωρητικά και πρακτικά προγράμματα σπουδών στη μηχανική και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με θεωρητική εκπαίδευση στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια του ΤΕΙ της πόλης.

Ο πενθήμερος κύκλος μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 27-31 Αυγούστου. Τα θέματα διδασκαλίας επικεντρώνονται στα συναρπαστικά μαθήματα της μηχανικής, των μαθηματικών και της θερμοδυναμικής, και θα γίνονται από καθηγητές του τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, μηχανικούς των εταιριών αυτοκίνητων που θα συμμετέχουν, καθώς και από διδακτορικούς φοιτητές. Οι ώρες διδασκαλίας θα είναι πρωινές, 09:00-12:00.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Fight Club 2018: Ψάχνοντας το απόλυτο GTi [video]

Όσοι παρακολουθήσουν τη Θερινή Ακαδημία Μηχανικών θα ενημερωθούν για τις μελλοντικές προοπτικές εργασίας ενός μηχανικού με διεθνές προφίλ. Οι νέοι που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μηχανική, να μάθουν περισσότερα για μια πιθανή μελλοντική σταδιοδρομία σε αυτό τον τομέα, να επικοινωνήσουν με επιστήμονες και ερευνητές στον τομέα του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας, αλλά και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς της μοντελοποίησης διαχείρισης των πληροφοριών. Μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές τεχνολογίας και διδακτορικοί φοιτητές που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία, ενώ τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν ως ακροατές ακόμα και επαγγελματίες, ή ερασιτέχνες ερευνητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Μετά το τέλος των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Δίπλωμα συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ήδη συμμετοχή στη γραμματεία του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, στο e-mail info@serrescircuit.gr ή στο τηλ. 2321052592 (κ. Μαριλένα).

[Πηγή: Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube