Στο άρθρο 99 και η Mamidoil-Jetoil

Στο άρθρο 99 και η Mamidoil-Jetoil

Η εταιρεία είναι συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη - Κατά πληροφορίες το χρέος της ανέρχεται στα 340 εκατ. ευρώ.

Νέο κανόνι, αυτή την φορά από το χώρο των πετρελαιοειδών, αναμένεται να δημιουργήσει αίσθηση και προβλήματα στην αγορά, αν και τα προβλήματα που ταλάνιζαν την εταιρεία ήταν κοινό μυστικό, καθώς έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

H εταιρεία Mamidoil, συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές, σύμφωνα με το πτωχευτικό κώδικα. Το αίτημα κατατέθηκε στις 9 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Πειραιά και την επόμενη ημέρα εγκρίθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής και η εταιρεία θα λάβει προστασία μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως εξυγίανσης και ένταξης στο άρθρο 99. Η δικάσιμος έχει ορισθεί για την 1η Νοεμβρίου το 2016 ενώ τα συνολικά χρέη ανέρχονται στα 340 εκατ. ευρώ περίπου.

Από το 2014, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Mamidoil υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ομολογιακό δάνειο 107 εκατ. ευρώ για το οποίο η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει σε ρύθμιση ή συμφωνία αναχρηματοδότησης. Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, ύστερα από άγονες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, η εταιρεία ξεκίνησε τις διαδικασίες για να προστατευθεί από τους πιστωτές, ενώ έληξαν και πολλές εγγυητικές επιστολές.

Προβλήματα με τις τράπεζες
Στην αγορά πετρελαιοειδών ήταν γνωστά εδώ και δύο χρόνια τα προβλήματα της «Μαμιδάκης» και σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και ένα χρόνο μεγάλες εταιρείες είχαν περιορίσει τις συναλλαγές μαζί της. Επίσης, με βάση τις παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υπερβαίνουν κατά 143 εκατ. ευρώ το κυκλοφορούν ενεργητικό για την εταιρεία και 139 εκατ. ευρώ για τον όμιλο. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2014, ο συνολικός δανεισμός ήταν 183 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την αγορά οι δανειακές υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 220 εκατ. ευρώ.

Τέλος, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων και οι περισσότεροι έχουν πολλούς μήνες να πληρωθούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube