Speedsector Racetrack Experience στην πίστα των Σερρών [videos]

Speedsector Racetrack Experience στην πίστα των Σερρών [videos]

Σε ένα event που συγκέντρωσε τα περισσότερα και τα καλύτερα supercars που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, τελικά την παράσταση έκλεψαν οι άνθρωποι. Αυτό είναι επιτυχία.

Το Speedsector δημιουργήθηκε σε μια δύσκολη εποχή, όταν στην Ελλάδα το ακριβό αυτοκίνητο ήταν βαθειά ποινικοποιημένο. Για εμάς στο DRIVE, με δεδομένη την λατρεία μας στα supercars και την επίμονη ενασχόληση μας με αυτή τη διάσταση της αυτοκίνησης, ήταν κάτι όμορφο. Αλλά υπήρχαν και πιο συντηρητικές φωνές.

Πόσα αυτοκίνητα να υπάρχουν άραγε στην Ελλάδα ώστε ένα club ιδιοκτητών supercars να έχει επιτυχία; Άσε που οι περισσότεροι από αυτούς τα έχουν μόνο για να λένε ότι τα έχουν. Πολλοί τα κρατούν κρυμμένα για να μη δίνουν στόχο και οι πιο τολμηροί κυκλοφορούν ξεκούραστα με Range Rover ή Cayenne. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι λάθος. Τουλάχιστον όχι εντελώς.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε Ferrari 488 Spider [video]

Φάνηκε όμως ότι τελικά τα αυτοκίνητα ήταν και είναι αρκετά. Τόσα που τελικά το Speedsector βρήκε μιμητές, αν και παραμένει το πλέον πετυχημένο ως αρχέτυπο. Οι ιδιοκτήτες φαίνεται ότι ήθελαν την οργάνωση σε μια τέτοια παρέα ώστε με λιγότερο άγχος, με την παρακίνηση του ενός από τον άλλο, να βγάλουν τα διαμάντια από τα γκαράζ. Να τα απολαύσουν στο φως του ήλιου, με τον τρόπο που τους αξίζει. Ο Γιώργος Πετρόπουλος, εμπνευστής και ιδρυτής του Speedsector εξέλιξε την ιδέα μιας λέσχης σε μια εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων. Με πυρήνα το αυτοκίνητο. Ή μάλλον, με αφορμή το αυτοκίνητο και πυρήνα τον άνθρωπο. Με άρτια επαγγελματική οργάνωση, αλλά παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Το ζήσαμε από πρώτο χέρι, καλεσμένοι του Speedsector στο Racetrack Experience του 2017, το ετήσιο ραντεβού των μελών στην πίστα των Σερρών.



Αξία ανεκτίμητη
Από τη στιγμή που έφτασαν οι νταλίκες με το πολύτιμο «μέταλλο» στην πίστα, ο κόσμος άρχισε να συρρέει. Καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος κάτω από τις ιδανικές συνθήκες όταν βλέπεις τους ανθρώπους, τους ιδιοκτήτες. Προσιτοί, με χιούμορ, με διάθεση να επικοινωνήσουν όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με αυτούς που δεν γνωρίζουν. Τους καινούριους της παρέας αλλά και εκείνους που θέλουν να δουν τα αυτοκίνητα από κοντά, να τα αγγίξουν, να βγάλουν μια φωτογραφία. Καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους που έχουν πάθος για το αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο, το δικό τους, προφανώς. Αλλά και αυτό το ιδιαίτερο είδος αυτοκινήτου που πρεσβεύει το Speedsector, γενικότερα. Έχουν το προνόμιο να το παίρνουν το βράδυ σπίτι, αλλά πριν το κλειδώσουν στο γκαράζ μοιράζουν χαρά προσφέροντας απλόχερα την εμπειρία συνοδήγησης σε κάποιον που θα το ζητήσει ευγενικά. Το είδαμε να συμβαίνει πολλές φορές. Το χαμόγελο ενός παιδιού που λύνει τη ζώνη έξι σημείων της αγωνιστικής Ferrari 458 Challenge αξίζει περισσότερο από κάθε αυτοκίνητο. Και ο ιδιοκτήτης της, ο Παναγιώτης, φαίνεται πως το γνωρίζει πολύ καλά.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Lamborghini Huracan LP580-2 [video]

Φαντασίωση
Βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φανατικότερων petrolheads ήταν η συλλογή αυτοκινήτων που συγκεντρώθηκαν στην πίστα των Σερρών. Έβγαζε μάτι η πράσινη Lamborghini Huracan Performante, έμενες άγαλμα στη θέα της McLaren 720 S, σε έπιανε ταχυπαλμία με τη σκέψη της Porsche 911 GT3 RS, δάκρυζες στο άκουσμα της κατακόκκινης αγωνιστικής Ferrari 458 Challenge. Κοιτούσες τη μαύρη Ferrari 488 GTB δίπλα στην επίσης μαύρη 458 Speciale και σκεφτόσουν πόσο τυχερός είσαι που η ζωή δεν σε έχει φέρει μπροστά σε διλήμματα σαν αυτό. Δεν φανταζόσουν ότι το πορτοκαλί πηγαίνει τόσο στην Porsche 991 Turbo S. Και ρε γμτ… Πόσο τέρας δείχνει αυτή η Lamborghini Murcielago. Πόσο μάλλον δύο μαζί, γιατί κάποια στιγμή εκτός από την άσπρη, πήρε το μάτι μου και μία κίτρινη. Από εκεί και πέρα, οι 911 Turbo της σειράς 997 συνεχίζουν να αποδεικνύουν τη διαχρονική τους αξία, όπως οι δεκάδες BMW M και Mercedes AMG τον πολυτάλαντο χαρακτήρα τους: Ταξιδεύεις ως τις Σέρρες ατσαλάκωτος, βάζεις ένα σετ λάστιχα, πυροβολείς στην πίστα δύο μέρες και Δευτέρα πρωί πρωί οδηγείς γραβατωμένος για το γραφείο χωρίς να συμπληρώσεις παρά μόνο βενζίνη.



Δεν χρειαζόταν παρά μια ματιά στην πίστα για να διαπιστώσεις το υψηλό οδγηγικό επίπεδο. Να γυρίζουν επί δύο μέρες 70 αυτοκίνητα στο όριο χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο, δεν είναι εύκολη δουλειά. Το έχει καταφέρει το Speedsector, ο Γιώργος Πετρόπουλος που έχει εμφυσήσει πνεύμα ευγενούς άμιλλας με διάθεση για συναγωνισμό στη σωστή δοσολογία. Ενώ καταλαβαίνεις ότι και η παρέα θα απωθούσε στοιχεία που θα δηλητηρίαζαν με αλαζονικές συμπεριφορές το κλίμα. Φυσικά, τεράστια είναι η συμβολή της σχολής σπορ και ασφαλούς οδήγησης Driving Academy. Η συνεπής παρουσία έμπειρων εκπαιδευτών όπως του Παναγιώτη Χαλάτση και του ίδιου του ιδρυτή και επικεφαλής της Driving Academy Θωμά Παπαπάσχου στα events του Speedsector έχει συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των επιδόσεων από χρονιά σε χρονιά.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Φέτος την απόλυτη επίδοση του τριημέρου πέτυχε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με την Ferrari 458 Challenge και χρόνο 1’21”08. Την δεύτερη θέση πέτυχε η McLaren 720 S από τη Βουλγαρία και την εκπληκτική 3η επίδοση o Ηλίας Γούλας με την 997 Porsche 911 Turbo. Και οι τρεις πρώτοι χρόνοι επετεύχθησαν με σλικ λάστιχα. Η Lamborghini Huracan Performante κινήθηκε εξίσου εντυπωσιακά, στη ζώνη του 1’25”, με street legal semislicks.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το Audi R8 V10 στην πίστα των Σερρών [video]

Σε πρώτο πρόσωπο,  απολαύσαμε το Speedsector Racetrack Experience από κάθε άποψη. Τη φιλόξενη παρέα, το καλοσχεδιασμένο και άψογο οργανωτικά event, το ενδιαφέρον θέαμα στην πίστα. Και φυσικά, δεν μείναμε στο θέαμα. Αδύνατο να πάμε στις Σέρρες και να μην οδηγήσουμε. Εντυπώσεις από την Porsche Boxster 718, σε επόμενο σημείωμα.




Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube