Πρόστιμο €2 εκατ. στην Αττική Οδό για το χάος την ημέρα της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Πρόστιμο €2 εκατ. στην Αττική Οδό για το χάος την ημέρα της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Βαριές ευθύνες για τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών αποδόθηκαν στην Αττική Οδό, που άνοιξε τις μπάρες και άφησε εκατοντάδες οδηγούς στο έλεος του χιονιά.

Βαριές οι ευθύνες της Αττικής Οδού για τον πολύωρο αποκλεισμό χιλιάδων οδηγών και επιβατών στη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Βαρύ και το πρόστιμο που θα πληρώσει. 

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής που εξέτασε τα αίτια του πρωτοφανούς φιάσκου, η Αττική Οδός έπρεπε να είχε κλείσει πολύ νωρίτερα. 

Αυτό όχι μόνον δεν έγινε αλλά ενώ ήδη είχαν ακινητοποιηθεί οχήματος κατά μήκος του δρόμου σε συγκεκριμένα σημεία, η Αττική Οδός άνοιξε τις μπάρες και άφησε και άλλους οδηγούς να μπουν στον αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και αυτοί. 

Επιπροσθέτως η εταιρεία δεν είχε φροντίσει να ρίξει από νωρίς αλάτι στο δρόμο, ενώ από τα εκχιονιστικά που είχε πει ότι διαθέτει, κάποια δεν ήταν κατάλληλα να επιχειρήσουν και κάποια άλλα δεν είχαν καύσιμο!..

Να σημειώσουμε εδώ πως με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, η Αττική Οδός είναι αυτή που πρέπει να εισηγηθεί στην Τροχαία το κλείσιμο του δρόμου και στη συνέχεια η Τροχαία να μεριμνήσει ώστε αυτό να γίνει με τάξη και ασφάλεια. 

Για όλα τα παραπάνω αποφασίστηκε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή να επιβληθεί στην Αττική Οδό το ανώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο που είναι €1 εκατ. στην «Αττική Οδό ΑΕ» και €1 εκατ. στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία του δρόμου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube