Προς παράταση της απόσυρσης και για το 2015

Προς παράταση της απόσυρσης και για το 2015

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα παρατείνεται η απόσυρση των αυτοκινήτων έως το τέλος του 2015.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2015!

Η νέα απόφαση θα ορίζει ότι θα μπορούν να αποσυρθούν οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μέχρι και το 31/12/2001.

Το δε όφελος της απόσυρσης θα είναι κλιμακωτό. Θα κυμαίνεται από 300 ευρώ έως και 2800 ευρώ ανάλογα με το κυβισμό του νέου αυτοκινήτου που θα αγοράζει ο δικαιούχος σε αντικατάσταση του παλιού.

Να υπενθυμίσουμε πως το όφελος της απόσυρσης είναι «μεταβιβάσιμο» και οι κάτοχοι παλαιών οχημάτων αν δεν επιθυμούν να αντικαταστήσουν το παλαιό τους όχημα μπορούν να «μεταβιβάσουν» το δικαίωμα σε κάποιον άλλον…

Παράλληλα, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ), την περασμένη χρονιά αποσύρθηκαν περίπου 70.000 οχήματα καταγράφοντας μικρή πτώση (περίπου 10%) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Ακόμα, παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο μέχρι και τις 31/12/2015 το μέτρο της πληρωμής μειωμένων τελών κυκλοφορίας σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ προβεί σε άρση ακινησίας του οχήματός του.

Δηλαδή του καθεστώτος που θέλει τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ τους πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Αν δηλαδή κάποιος έχει παραδώσει τις πινακίδες του τον Μάρτιο θα μπορεί να εμφανιστεί και να τις πάρει πίσω αν καταβάλει το τίμημα που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας 9 μηνών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube