Προς δίμηνη παράταση τα τέλη κυκλοφορίας του 2021

Προς δίμηνη παράταση τα τέλη κυκλοφορίας του 2021

Ο κορονοϊός «σπρώχνει» προς τα πίσω και την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας - Πόσα θα πληρώσουμε φέτος

Ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.
Μάλιστα πηγές του υπουργείου Οικονομικων αναφέρουν ότι η παράταση μπορεί να είναι και δίμηνη, με δεδομένο ότι πέρυσι τα τέλη κυκλοφορίας είχαν πάρει παράταση ως το τέλος Ιανουαρίου. 

Η συνήθης παράταση των λίγων ημερών που δίνεται κάθε χρόνο δεν καλύπτει την σημερινή συγκυρία αφού ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μπορεί να βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας θα είναι το ίδιο με αυτό των τελών του 2020. Ετσι, τα τέλη για τα παλαιότερα αυτοκίνητα μέχρι και 20 ετών θα κλιμακώνονται με βάση τις εξής κατηγορίες: Η πρώτη θα αφορά αυτοκίνητα που είναι ταξινομημένα ως το 2000, η δεύτερη αυτά που έχουν ταξινομιθεί από το 2001 έως και το 2005 και η τρίτη αυτά που έχουν ταξινομηθεί μετά το 2006 έως και 31/10/2010.

Στα αυτοκίνητα έως 10 ετών τα οποία έχουν ταξινομηθεί μετά τις 31/10/2010 τα τέλη κυκλοφορίας καθορίζονται από τους ρύπους. 

Με αυτά τα δεδομένα τα τέλη κυκλοφορίας ανά κατηγορία καθορίζονται και το 2021 ως εξής:

1

2

3

4

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube