Πάνω από 3.000 αυτοκίνητα περιμένουν στην ουρά για να ταξινομηθούν

Πάνω από 3.000 αυτοκίνητα περιμένουν στην ουρά για να ταξινομηθούν

Αρρυθμίες στην αγορά αυτοκινήτου προκαλεί ένα τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας και ταξινόμησης του Υπουργείου Μεταφορών.

Σε “πονοκέφαλο” για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και για χιλιάδες πολίτες και εμπόρους έχει εξελιχθεί η πτώση του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων.

Λόγω των προβλημάτων στο σύστημα τις τελευταίες ημέρες, περίπου 3.000-4.000 αυτοκίνητα περιμένουν να ταξινομηθούν και να μεταβιβαστούν στους νέους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι αρμόδιοι δε γνωρίζουν πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο Δήμητρης Πάτσιος, γενικός διευθυντής ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων):

«Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο διότι από τα μέσα Αυγούστου και μετά υπάρχουν συχνές διακοπές του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Μεταφορών. Να σας πω μόνο ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν έχει γίνει καμία μεταβίβαση, καμία ταξινόμηση καινούργιου αυτοκινήτου, ενώ τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και με τα διπλώματα».

«Έχουν κάποια προβλήματα με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο και τον εξοπλισμό τους. Δεν γνωρίζω περισσότερα γιατί δεν μας έχουν πει και περισσότερα. Το χειρότερο δεν είναι πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα, αλλά το γεγονός πως μάλλον θα αναγκαστούμε να ζούμε με τέτοιου είδους διακοπές».

«Συνολικά μιλάμε για πάνω από 3.000 με 4.000 περιπτώσεις αυτοκινήτων καινούργια, εισαγωγής μεταχειρισμένα, εγχώριες μεταβιβάσεις, όλα. Tο σύστημα έχει πέσει από τις 30 Αυγούστου και πως από τα μέσα του ίδιου μήνα μέχρι σήμερα οι διακοπές είναι συχνές. Μέχρι ώρας το υπουργείο δεν μας έχει δώσει κάποια τεχνική εξήγηση. Τα προβλήματα είναι πολλά και για όλους. Ο έμπορος δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα από τον πελάτη. Κάποιος που θέλει να πάρει ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί. Κάποιος που θέλει να ταξιδέψει επίσης».

 

[Πηγή: NewsIt]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube