Το νησί της Χάλκης μπήκε στην εποχή της αειφορίας

Το νησί της Χάλκης μπήκε στην εποχή της αειφορίας

Η Χάλκη γίνεται το πρώτο Gr-eco Island και αποκτά το ρόλο του «Πρότυπου» για την αειφόρο ανάπτυξη, την τεχνολογική πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων.

Το νησί της Χάλκης μπαίνει από σήμερα στην εποχή της αειφορίας και μετατρέπεται σε πρότυπο «πράσινης» οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας μέσα από τη συνεργασία ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο project είναι οι: Όμιλος Συγγελίδη και Citroën, ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, καθώς επίσης και οι Παπαστράτος, ΔΕΗ, VODAFONE.

Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën, προχώρησαν στον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων της Χάλκης, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων σε τοπικό επίπεδο, προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων. Επίσης έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της Χάλκης να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα σε ειδικές τιμές.

Citroen Chalki

Η μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα θα υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα πρώτα οχήματα της Citroën που δωρίζει ο Όμιλος Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, είναι τα ηλεκτρικά επιβατικά και επαγγελματικά ΑΜΙ, ë-C4 C-Cross, ë-SpaceTourer και ë-Jumpy.

Με αυτή τη δωρεά, το τρέχον σύστημα μεταφορών του Δήμου εκσυγχρονίζεται και ενσωματώνει έναν νέο τεχνολογικό και πράσινο τρόπο μετακίνησης, στην υπηρεσία της άνεσης και της ευελιξίας στη χρήση: τη μετακίνηση σε «ë-Comfort class». Με τη χρήση οικονομικής, πράσινης ενέργειας για τις μετακινήσεις και τις ευρύτερες δραστηριότητες του νησιού, η Χάλκη αναδεικνύεται σε διεθνές πρότυπο που θα επιτελέσει ρόλο «οδηγού» για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στη βιώσιμη μετακίνηση και την πλήρη απανθρακοποίηση των Ελληνικών νησιών.

Citroen Chalki

Με άλλα λόγια στο πρώτο Gr-eco Island που έχει το ρόλο του «Πρότυπου» για την αειφόρο ανάπτυξη, την τεχνολογική πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων, καθώς αποτελεί πλέον την πρώτη κλίμακα εφαρμογών, για λύσεις που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον. Η Χάλκη, θα αποτελέσει το πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί και θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών της αναγκών χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική βιώσιμη μετακίνηση, με ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Έτσι ώστε να συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος των μεταφορών και γενικότερα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube