Νέο τεύχος DRIVE, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου με τη REAL News

Νέο τεύχος DRIVE, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου με τη REAL News

Αυτή την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, το τεύχος #265 του DRIVE έρχεται κοντά σας τέρμα γκάζι, όπως πάντα.

Η νέα BMW M5, ο ορισμός του “The world is not enough” αυτοκινήτου, στις σελίδες και στο εξώφυλλο του DRIVE αυτό το μήνα. Η ισχυρότερη και η πρώτη 4κίνητη στην ιστορία του μοντέλου, δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο δρόμο και στην πίστα των Σερρών. Ένα θέμα και ένα αυτοκίνητο που θέλαμε πολύ. Και καμιά φορά, ίσως πράγματι το σύμπαν να συνωμοτεί για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Απολαύσαμε την εμπειρία, έτσι κι αλλιώς τη μοιραστήκαμε με τους φίλους που βρεθήκαμε στην πίστα και βάλαμε τα δυνατά μας για να περάσουμε στο χαρτί όχι μόνο την πληροφορία, αλλά κυρίως το συναίσθημα.

Αν δεν ήταν η BMW M5 στην Ελλάδα, το εξώφυλλο θα είχε καταλάβει η νέα Toyota Supra. Το καμουφλαρισμένο κουπέ αμάξωμα δεν κρύβει τη γοητεία. Και η πρώτη γεύση μέσω του Autocar από την οδήγηση του πρωτότυπου δείχνει ότι το μοντέλο που έρχεται τιμά την παράδοση και αξίζει την αναβίωση του θρυλικού ονόματος. Μιλώντας για γοητευτικά κουπέ, στις σελίδες του τεύχους θα βρείτε και την Jaguar F-Type P300, η οποία στην ουσία ξανασυστηνεται, χάρη στο δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ των 300 ίππων. Ταξιδέψαμε μαζί της στη Ρόδο, τη φωτογραφίσαμε στη διαδρομή του ιστορικού σιρκουί και την οδηγήσαμε σε μια πραγματικά υπέροχη 30άρα Ειδική. Αναζητήστε το άρθρο…  Κι αφού είμαστε στην ενότητα με τα κουπέ και σκαλίζουμε τα βιβλία της ιστορίας, ταιριάζει να αναφερθούμε στη δοκιμή DRIVE Classic. Αυτό το μήνα οδηγήσαμε μια άψογα διατηρημένη Lancia Fulvia Coupe 3, και μελαγχολήσαμε για άλλη μια φορά για την κατάληξη της σπουδαίας αυτής μάρκας.

Στα σύγχρονα και πιο πρακτικά… Συγκρίνουμε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες στην οδήγηση αλλά και στο στιλ προτάσεις της δημοφιλούς κατηγορίας των crossover: SEAT Arona vs Ford Fiesta Active vs Nissan Juke, με κινητήρες ντίζελ στα 1.5-1.6 λίτρα. Δοκιμάζουμε ακόμη την πιο ενδιαφέρουσα και μάλλον την καλύτερη μέχρι σήμερα έκδοση του FIAT 500X με τον καινούριο βενζινοκινητήρα 1.0 τούρμπο. Η ιδιαίτερη σχεδίαση, χαρακτηριστικό του 500Χ, ξεχωρίζει και το Suzuki Jimny. Την ισχυρή του προσωπικότητα ολοκληρώνουν οι εντυπωσιακές εκτός δρόμου ικανότητες. Ιδιαίτερο στιλ σε σχέση με την Χ3 με την οποία μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα εκφράζει και η BMW Χ4, την οποία δοκιμάσαμε στην ενδιαφέρουσα έκδοση xDrive20d.

Το Volvo V60 Τ6 που θα βρείτε στη σελίδα 68 είναι μεταξύ των υποψηφίων αυτοκινήτων για τον τίτλο του World Car of The Year, έναν σημαντικό παγκόσμιο θεσμό στον οποίο από φέτος συμμετέχει και ψηφίζει το DRIVE, όπως θα διαβάσετε στη σελίδα 28. Τον ίδιο τίτλο διεκδικούν δύο πολύ δυνατοί παίκτες στην κατηγορία των μικρομεσαίων, το νέο Ford Focus το οποίο οδηγούμε στην έκδοση 1.0 EcoBoost και το νέο Kia Ceed το οποίο ο Κλεάνθης δοκιμάζει στην έκδοση 1.6 CRDi και αναλύει σε βάθος που μόνος εκείνος και το Master Test φτάνουν. Στην ενότητα των δοκιμών θα βρείτε ακόμη το Citroen C3 1.5 BlueHDi, το Subaru Impreza 1.6i (καιρό είχαμε να δοκιμάσουμε Subaru και πολύ μας άρεσε η επάνοδος της μάρκας στο προσκήνιο) και το Peugeot 308 1.5 BlueHDi.

Η Jaguar I-Pace είναι μάλλον… ιδιαίτερη πρόταση αγοράς. Δεν απευθύνεται σε μαζικό κοινό, αλλά έχει ενδιαφέρον να περιπλανηθείς στον κόσμο της. Μιλώντας για αγορά και μαζικό κοινό, παρουσιάζουμε «καρατσεκαρισμένο» άριστο Toyota Yaris που μπορείτε να αγοράσετε δεύτερο χέρι από τη LeasePlan μέσω του brand CarNext.  Και δοκιμάζουμε 4ετίας Nissan Qashqai για να δούμε στην πράξη πως γερνούν τα αυτοκίνητα και σε ποια κατάσταση θα τα βρείτε στην αγορά του μεταχειρισμένου.

Στα αγωνιστικά, παραθέτουμε τις σκέψεις μας για την αγωνιστική κατρακύλα της Ferrari στην F1 και παρακολουθούμε εντυπωσιασμένοι την άνοδο της Toyota στο WRC, με τον Ott Tanak να έχει μπει για τα καλά στην τριπλή πλέον μάχη για την διεκδίκηση του Τίτλου.

Last but not least, μην παραλείψετε να διαβάσετε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Θοδωρή Τσίκα ο δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου. Ένας νέος άνθρωπος που έχει κάνει την καινοτομία τρόπο ζωής για την πόλη των Τρικάλων. Σε θέματα που αφορούν στην τεχνολογία, στην αυτοκίνηση και τις μεταφορές, αλλά όχι μόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube