Νέο τεύχος DRIVE την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, με τη REAL News

Νέο τεύχος DRIVE την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, με τη REAL News

Τεύχος συλλεκτικό το DRIVE #264 που θα κυκλοφορήσει με τη REAL News την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Τεύχος “υπέρβαση” για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας. Οδηγήσαμε και γράψαμε με την ψυχή μας. Ελπίζουμε να το απολαύσετε.

Ξεκινάμε με το αφιέρωμα στα 70 χρόνια Porsche. Με αφορμή το εξαιρετικό γεγονός, δοκιμάζουμε στη Γερμανία την απίθανη  911 GT3 RS το αυτοκίνητο που ενσωματώνει όλη την αγωνιστική τεχνογνωσία της Porsche και εκφράζει καλύτερα από κάθε άλλο τον χαρακτήρα και τις αξίες της θρυλικής μάρκας. Δοκιμάσαμε επίσης, στην Ελλάδα αυτή τη φορά, μία από τις 1963 συλλεκτικές 911_50, την ειδική έκδοση που είχε φτιαχτεί τον εορτασμό των 50 χρόνων του μοντέλου. Αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο της επίτευξης του απόλυτου ρεκόρ στο Nurburgring, το οποίο έσπασε η Porsche 919 Evo έπειτα από 35 χρόνια. Και ξεφυλλίζουμε το βιβλίο της ιστορίας της Porsche. Γεμάτο συναρπαστικά αυτοκίνητα, επαναστατικές τεχνολογίες, επικούς αγώνες και σπουδαίους ανθρώπους.

Σκεφτείτε τον αρχισυντάκτη τώρα, που είχε στην ύλη το Ford GT και αναγκάστηκε να το βάλει... δεύτερο θέμα. Μας δόθηκε η ευκαιρία να το οδηγήσουμε, και μάλιστα σε έναν χώρο με ιδιαίτερη σημασία για τη μάρκα. Στο Κέντρο Δοκιμών και Εξέλιξης της Ford στο Lommel του Βελγίου.
Το αρχέτυπο GT δημιουργήθηκε για να κυριαρχήσει στο Le Mans. Το ίδιο και η σύγχρονη εκδοχή. Τα αγωνιστικά GT βασίζονται σε αυτοκίνητα δρόμου, αλλά η Ford ξεκίνησε ανάποδα. Σχεδίασε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό χωρίς συμβιβασμούς και εν συνεχεία του έβγαλε πινακίδες κυκλοφορίας.    

Τις σελίδες του Master Test καταλαμβάνει το Honda Civic 1.5 VTEC Turbo. Το μικροσκόπιο το δημοφιλές οικογενειακό της Honda που συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις από έναν μικρό κινητήρα με χώρους, ποιότητα και πρακτικότητα, σε καλή τιμή. Δοκιμάζουμε επίσης το Volkswagen Touareg, το οποίο συνδυάζει πολυτέλεια και τεχνολογία στο μέγιστο, και το Fiesta Active, την crossover εκδοχή του Fiesta που κάνει ακόμη πιο ελκυστική την ιδέα απόκτησης του σούπερ μίνι της Ford. Άλλες δοκιμές που θα βρείτε στο τεύχος είναι η «βασική» Mercedes-Benz A180d, η πιο σπορ έκδοση του Honda Jazz με τον πολύστροφο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.5, το SEAT Arona 1.6 TDI και το Suzuki Vitara 1.6 VVT. Από την δημοφιλή κατηγορία των SUV, αυτή με το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον είναι και τα αυτοκίνητα της συγκριτικής δοκιμής του τεύχους: BMW X2 vs Peugeot 3008, λοιπόν. Με κοινό παρονομαστή την αύρα του ξεχωριστού και όπλο την αιχμηρή και μοντέρνα σχεδίαση, Peugeot και BMW υλοποιούν διαφορετικά το σπορ SUV.

Εκτός από τα σύγχρονα σπορ αυτοκίνητα, θα βρείτε τη δοκιμή και ενός θρύλου των ‘90s. Το 300 ZX στην εποχή του ήταν ένα ονειρικό κουπέ, με διτούρμπινο V6, πολυτελή καμπίνα, υπέροχη σχεδίαση και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά. Οδηγώντας το ξανά, διαπιστώνουμε ότι ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα αλλάζαμε πολλά από την παραπάνω περιγραφή.

Ετοιμάσαμε και ένα αφιέρωμα στον Fernando Alonso, αναμφίβολα η αποχώρηση του σπουδαίου Ισπανού ήταν η είδηση που αναστάτωσε τη Formula 1. Όχι τόσο γιατί πυροδότησε εξελίξεις στο μεταγραφικό παζάρι, όσο και γιατί το σπορ έχει ανάγκη τον ατίθασο χαρακτήρα του και το τεράστιο οδηγικό του ταλέντο.

Αυτά και άλλα πολλά, ιστορίες για το χθες και αναλύσεις για το αύριο της αυτοκίνησης, θα διαβάσετε στο DRIVE και αυτό το μήνα. Ραντεβού στο περίπτερο. Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου με τη REAL News.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube