Το νέο Pony θα «φοράει» μηχανικά μέρη της Lada [video]

Το νέο Pony θα «φοράει» μηχανικά μέρη της Lada [video]

Απ’ ό,τι όλα δείχνουν η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα την πρώτη της αυτοκινητοβιομηχανία για τον 21ο αιώνα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, η Namco ήρθε σε συμφωνία με τη ρωσική Lada για την προμήθεια μηχανικών μερών.

Το deal με τους Ρώσους είναι σχεδόν τελειωμένο, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Namco, Πέτρος Κοντογούρης.

«Έχουμε υπογράψει προσύμφωνα με τη ρωσική AutoVAZ, η οποία παράγει τα Lada, και αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας», αποκάλυψε ο κ. Κοντογούρης. «Εν τω μεταξύ, δημιουργήσαμε πρωτότυπα σχέδια τα οποία δουλεύαμε τα τελευταία πέντε χρόνια.»

«Τα ανταλλακτικά θα έρχονται από τη Lada και θα συναρμολογούνται στο εργοστάσιό μας στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας ένα αμιγώς ελληνικό μοντέλο», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το νέο Pony, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μοντέλο. Στόχος μας είναι να πετύχουμε τον συνδυασμό ποιότητας-τιμής. Επενδύουμε σε αναδυόμενες αγορές, όπως αυτές της Αφρικής και της Ασίας, δημιουργώντας το γνωστό σε όλους Pony ώστε να πληροί τις προδιαγραφές των αγορών αυτών.»

Ο κ. Κοντογούρης είπε ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει μια έκδοση Standard που θα απευθύνεται στις παραπάνω αγορές. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει ν' αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία που περιορίζει την ετήσια παραγωγή σε μόλις 500 αυτοκίνητα, κάτι που «βάζει ταφόπλακα στη βιομηχανία», όπως λέει.

Ελπίζει όμως ότι η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο: «Ζητάμε από τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη ν’ αυξήσει το όριο παραγωγής στα 15.000 οχήματα ετησίως. Ο αριθμός αυτός είναι η παραγωγή δύο ημερών των μεγάλων εταιρειών, οπότε δεν τίθεται ζήτημα ανταγωνισμού με εκείνες.»

Για το μέλλον υπάρχουν πλάνα για συνεργασία με τις Opel και Peugeot ώστε να δημιουργηθεί μια έκδοση και για την ελληνική αγορά. Η έναρξη παραγωγής ωστόσο «εξαρτάται από τη διάθεση της κυβέρνησης να διευκολύνει την παραγωγική διαδικασία», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Namco.

[Πηγή: News.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube