Νέα μέτρα-ασπιρίνες, ενώ οι τιμές στα καύσιμα αυξάνονται καθημερινά

Νέα μέτρα-ασπιρίνες, ενώ οι τιμές στα καύσιμα αυξάνονται καθημερινά

Με τις τιμές στα καύσιμα να βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό και να σημειώνουν νέο ρεκόρ καθημερινά, η κυβέρνηση αρνείται για ακόμα μια φορά να λάβει δραστικά μέτρα και ετοιμάζεται να μοιράσει ένα ακόμα επίδομα.

Με τις τιμές στα καύσιμα να βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό και να μην μπαίνει φρένο στην ξέφρενη ανοδική τους πορεία, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, να μοιράσει ένα ακόμα επίδομα μέσα στο καλοκαίρι. Απορρίπτοντας για ακόμα μια φορά την επιβολή πιο δραστικών μέτρων όπως η μείωση της υψηλής τους φορολογίας. 

Χαρακτηριστικό της ανεξέλεγκτης κούρσας των ανατιμήσεων είναι πως μέσα σε μια εβδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει «τσιμπήσει» άλλα έξι λεπτά. Και κυμαίνεται σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 2,267 ευρώ το λίτρο. Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η κυβέρνηση εξετάζει σε πρώτη φάση την επέκταση του επιδόματος βενζίνης και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης για τα καύσιμα, ύψους από 800 εκατ. μέχρι 1 δισ. ευρώ. Για το οποίο έχει πάρει ήδη το πράσινο φως από την Κομισιόν. Βέβαια, κατά πόσο αυτό θα αρκέσει τη στιγμή που παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για εκτόξευση της τιμής ακόμα και στα 3 ευρώ το λίτρο, είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες, μαζί με την ανακοίνωση των μέτρων που εξετάζονται.

Προς το παρόν και σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη και η Ελλάδα δεν έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των έμμεσων φόρων στα καύσιμα, διότι αυτό δεν έχει την κοινωνική διάσταση που έχει μια αντιμετώπιση στοχευμένη σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Όσοι έχουν ανάγκη από την πλευρά τους, βάζουν στα ρεζερβουάρ τους ολοένα και λιγότερη βενζίνη καθώς βλέπουν καθημερινά νέες αυξήσεις στα πρατήρια. Αποτέλεσμα της πρωτοφανούς ακρίβειας που σημειώνουν οι τιμές στα καύσιμα είναι εκτός των άλλων να έχουν διπλασιαστεί -ή και τριπλασιαστεί πλέον- καθημερινά τα αυτοκίνητα που μένουν από καύσιμα στην άκρη των δρόμων της Αττικής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube