Κλείνουν τα δημόσια ΚΤΕΟ - Στέλνουν τους πολίτες στα ιδιωτικά

Κλείνουν τα δημόσια ΚΤΕΟ - Στέλνουν τους πολίτες στα ιδιωτικά

Τα δημόσια ΚΤΕΟ θα μείνουν κλειστά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησής τους και προμήθειας των απαραίτητων μηχανημάτων. Δηλαδή για τουλάχιστον 3 εβδομάδες

Από σήμερα τα δημόσια ΚΤΕΟ αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησής τους και προμήθειας των απαραίτητων μηχανημάτων σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 20794/2222/3-5-2012, περί "καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων της ορθής λειτουργίας των Δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο.", όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Τα δημόσια ΚΤΕΟ θα είναι κλειστά για τουλάχιστον ένα μήνα είπαν οι υπάλληλοι του ΚΤΕΟ Χολαργού στο Newsit, ενώ από το ΚΤΕΟ Αιτωλοκαρνανίας μας είπαν ότι θα είναι κλειστά για 3 εβδομάδες.

Μάλιστα οι υπάλληλοι στα δημόσια ΚΤΕΟ στέλνουν τον κόσμο στα ιδιωτικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Στα δημόσια ΚΤΕΟ το κόστος είναι 40 ευρώ μαζί με την κάρτα καυσαερίων ενώ στα ιδιωτικά το κόστος είναι 50 ευρώ μαζί με την κάρτα καυσαερίων. Ωστόσο, αν κάποιος περάσει ΚΤΕΟ εκπρόθεσμα είναι επιπλέον 16 ευρώ έως 3 μήνες, 33 ευρώ έως 6 μήνες και 65 ευρώ από 6 μήνες και πάνω. Το κόστος αυτό αφορά τα παράβολα του ελληνικού  δημοσίου που πρέπει να καταβάλλουν οι αμελείς οδηγοί.

Το θέμα δεν είναι ότι οι οδηγοί θα πληρώσουν 10 ευρώ πιο ακριβά για να περάσουν ΚΤΕΟ αλλά το γεγονός πως τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΚΤΕΟ καθώς από σήμερα είδαν την πελατεία τους να αυξάνει.  

[Πηγή: Newsit.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube