Το ηλεκτρικό e.GO Life παρουσιάστηκε επίσημα στην Ελλάδα

Το ηλεκτρικό e.GO Life παρουσιάστηκε επίσημα στην Ελλάδα

Η e.GO με το καινοτόμο concept παρουσίασε το αυτοκίνητό της, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ελλάδα, στους δημοσιογράφους της χώρας μας.

Σε μια εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, η ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Next.e.GO Mobile SE, παρουσίασε το e.GO Life στους Έλληνες δημοσιογράφους αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, ο Prof. Dr. Ulrich Hermann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE παρουσίασε μία ολοκληρωμένη επισκόπηση του αυτοκινήτου και της ανατρεπτικής ιδέας παραγωγής του μέσω micro factory, δηλώνοντας: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη της πορείας μας στην Ελλάδα, με την παρουσίαση ενός ξεχωριστού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική αγορά και τον έντονο τρόπο ζωής της, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουμε στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και απαλλαγής από εκπομπές ρύπων».

Το e.GO Life είναι σχεδιασμένο γύρω από τους άξονες της ολιστικής βιωσιμότητας και της μέγιστης αντοχής στο χρόνο, μαζί με την ελάχιστη επιβάρυνση του πλανήτη και το ελάχιστο κόστος ιδιοκτησίας. Γι’ αυτό και είναι χτισμένο επάνω σε ένα αλουμινένιο χωροδικτύωμα, ενώ το αμάξωμά του αποτελείται από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό πολυμερές που δε χρειάζεται βάψιμο.

Αυτό το τελευταίο αλλάζει εντελώς τις προδιαγραφές των εργοστασίων που παράγουν το αυτοκίνητο, τα οποία είναι μικρές μονάδες που ονομάζονται microfactories -ένα εκ των οποίων θα κατασκευαστεί και στη χώρα μας- και έχουν ασύγκριτα μικρότερα κόστη αλλά και απαιτήσεις σε ενέργεια σε σχέση με τα τεράστια εργοστάσια που συνηθίζονται στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Το e.GO Life έχει αυτονομία 220 km σε αστικό περιβάλλον με τελική ταχύτητα 122 km/h, ενώ εκτός από τις συμβατικές πρίζες θα μπορεί να φορτίζει και σε Wallbox 11 kW σε λιγότερο από δύο ώρες. Η καμπίνα του είναι 4θέσια και με υπερυψωμένα καθίσματα για καλύτερη ορατότητα.

Για όσους ενδιαφέρονται, οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν σε λίγο καιρό και θα αφορούν σε αυτοκίνητα που θα παράγονται στο -ήδη λειτουργικό- εργοστάσιο της Γερμανίας, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στη χώρα μας είναι προγραμματισμένες για το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Η e.GO σύντομα θα ξεκινήσει και το Road Show της στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει εκθέσεις και δραστηριότητες σε σημεία της πόλης, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να δουν το αυτοκίνητο από κοντά, να κάνουν test drive και να υποβάλλουν την προπαραγγελία τους.

Τέλος, ενδιαφέρον είχε και η ανακοίνωση από την εταιρεία πως εκτός από το εργοστάσιο, στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί και ένα διεθνές Customer Experience Center και R&D, για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος στη χώρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube