Η Ελλάδα σε... εμπόλεμη κατάσταση!

Η Ελλάδα σε... εμπόλεμη κατάσταση!

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) δημοσίευσε τον απολογισμό των θανάτων από τροχαίες συγκρούσεις στην Ευρώπη, με την Ελλάδα για μία ακόμη φορά να πρωταγωνιστεί… αρνητικά!

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά ο απολογισμός για την Ελλάδα, αλλά και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, είναι χειρότερος από τον προηγούμενη χρονιά, όπως δημοσίευσε ο ETSC

Γεγονός που αμφισβητεί πλέον ευθέως τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου για μείωση των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία κατά 50% μέχρι το 2030. Αυτή μάλιστα θα είναι η τρίτη δεκαετία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατορθώνει να επιτύχει αυτό το στόχο.

61 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ελλάδα από τροχαία το 2022

Το 2021 στη χώρα μας είχαμε 624 νεκρούς , ενώ πέρυσι ο αριθμός ήταν αυξημένος, στους 635 νεκρούς. Τα πράγματα βέβαια δεν πηγαίνουν καλά συνολικά για την Ευρώπη. Στη Νορβηγία είχαμε πέρσι 21 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, 22 στην Σουηδία, 26 στη Δανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, 28 στην Ελβετία, 31 στην Ιρλανδία, 33 στη Γερμανία κ.λπ.

Ελλάδα, τροχαία δυστυχήματα

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Ελλάδα εμφανίζει διπλάσια ή και τριπλάσια ποσοστά θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ουσιαστικά, από τις 32 χώρες που αξιολογήθηκαν, η Ελλάδα βρίσκεται στην 27η θέση, αφήνοντας πίσω της μόνο την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ευρωπαϊκή Ένωση, ποια χώρα έχει τους πιο επικίνδυνους δρόμους;

Στη γλώσσα των αριθμών, 20.678 άνθρωποι, στην συντριπτική πλειονότητά τους νέοι άνδρες, έχασαν τη ζωή τους στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2022, δίχως φυσικά σε αυτά τα στοιχεία να συμπεριλαμβάνονται οι βαριά τραυματισμένοι ή με κινητικά πλέον προβλήματα! 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube