node/38643

H ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. δίπλα στο προσωπικό των νοσοκομείων Παμμακάριστος και Ευαγγελισμός

H Total ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. στηρίζει το προσωπικό των νοσοκομείων Παμμακάριστος και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με δωρεά γευμάτων για τους ανθρώπους που βρίσκονται αδιάκοπα στην πρώτη γραμμή.

Στη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου που διανύει η χώρα μας, η Total ΕΛΛΑΣ με αίσθημα κοινωνικής συνεισφοράς, αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, συμβάλλει στην προσπάθεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η εταιρεία μας ευαισθητοποιήθηκε και ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των νοσοκομείων αναφοράς Ευαγγελισμός και Παμμακάριστος με στόχο να καλύψει τις ανάγκες σίτισης των ανθρώπων που βρίσκονται αδιάκοπα στην πρώτη γραμμή. Η Total ΕΛΛΑΣ προσφέρει λιπαντικά στον συνεργάτη της, την εταιρεία αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Στεργίου, αναθέτοντάς του την παρασκευή και διανομή δωρεάν γευμάτων στο προσωπικό των δύο νοσοκομείων για ένα μήνα, συνδράμοντας έτσι στη συνεχή προσπάθειά τους για την περίθαλψη των ασθενών.

Η δωρεά των γευμάτων πρόκειται να ξεκινήσει στις 10 Απριλίου και απευθύνεται σε 370 εργαζομένους των δύο νοσοκομείων. Η διανομή των γευμάτων θα πραγματοποιείτε κάθε 2 μέρες στα σημεία, από κατάλληλα φορτηγά ψυγεία της εταιρείας Στεργίου, σε συνεννόηση με τους υπευθύνους των νοσοκομείων.

Με αίσθημα ευγνωμοσύνης για το έργο των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και με αίσθημα σεβασμού απέναντι στην κοινωνία, η Total ΕΛΛΑΣ συνεισφέρει με το δικό της δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και εύχεται η χώρα να διέλθει σύντομα από αυτή πιο δυνατή και ενωμένη.

Με την ενέργεια αυτή, η λειτουργία της Total στην Ελλάδα συμμετέχει στην πρωτοβουλία της μητρικής της εταιρείας στη Γαλλία, καθώς άλλων χωρών, για να βοηθήσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

[Πηγή: Total ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.]

node/39635

Το υπουργείο Μεταφορών ζητά ηλεκτρικά λεωφορεία για πιλοτική λειτουργία

Πρόσκληση προς την αυτοκινητοβιομηχανία - Θα κινούνται σε προκαθορισμένες διαδρομές για να διαπιστωθεί στην πράξη η λειτουργικότητά τους. 

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Το υπουργείο Μεταφορών ζητά ηλεκτρικά λεωφορεία για πιλοτική λειτουργία

Το υπουργείο Μεταφορών σκοπεύει να θέσει στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος σε κυκλοφορία ηλεκτρικά λεωφορεία στην περιοχή της Αθήνας. Τα λεωφορεία θα κινούνται σε προκαθορισμένες διαδρομές και σκόπος του προγράμματος είναι να δοκιμαστεί στην πράξη η λειτουργικότητά τους, αλλά και να μελετηθεί η δημιουργία υποδομών φόρτισής τους. 
Για το λόγο αυτό απευθύνεις πρόσκληση σε αυτοκινητοβιομηχανίες μέσω του ΣΕΑΑ να του διατεθεί ένας αριθμός από ηλεκτρικά λεωφορεία, ώστε να υλοποιήσει το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα. 

Το κείμενο της πρόσκλησης που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου έχει ως εξής: 

«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δράττοντας την ευκαιρία που δίνει το έργο της «Προμήθειας Λεωφορείων Αστικών Συγκοινωνιών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ενσωματώνει στο μείγμα τεχνολογιών και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ωστόσο, προκειμένου να υπάρξει η σωστή προετοιμασία από άποψης υποδομών και οι κατάλληλες λειτουργικές επιλογές οχημάτων–φόρτισης, είναι αναγκαία η δοκιμαστική κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος κατάλληλων διαδρομών από φέτος το καλοκαίρι έως τα τέλη Ιουνίου 2021.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία και στο εγχείρημα αυτό, η συμβολή του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) είναι καθοριστική. Η δοκιμαστική κυκλοφορία ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από ευγενικές χορηγίες. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών από πλευράς σας, ώστε να περιέλθει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για ένα χρονικό διάστημα ικανός αριθμός ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, που θα ενταχθούν στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας στο αμέσως επόμενο διάστημα.Προσβλέποντας στην ανταπόκρισή σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και περαιτέρω συνεργασία». 

node/39625

Αλλαγές στο καθεστώς στάθμευσης αυτοκινήτων που εξυπηρετούν ΑμεΑ

Xορηγείται δελτίο στάθμευσης και σε ΙΧ που ανήκουν σε γονείς ή τέκνα ΑμεΑ.

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Αλλαγές στο καθεστώς στάθμευσης αυτοκινήτων που εξυπηρετούν ΑμεΑ

Λύση σε ένα πρόβλημα που επηρέαζε την καθημερινότητα πολλών ΑμεΑ δίνει με απόφαση του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα, επιτρέπεται πλέον η χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης για ΑμεΑ και στις περιπτώσεις που το ΙΧ αυτοκίνητο δεν ανήκει στο φυσικό πρόσωπο που δικαιούται την άδεια, αλλά στους γονείς του ή στα παιδιά του.

Με τον τρόπο αυτό διορθώνεται μία αδικία που υπήρχε, καθώς ανήλικα ΑμεΑ ή ενήλικες ανίκανοι προς δικαιοπραξία, ενώ είχαν άμεση ανάγκη για κατοχή άδειας στάθμευσης, δεν μπορούσαν να την αποκτήσουν. Και αυτό διότι το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους δεν είναι ιδιοκτησία τους, αλλά ανήκει για παράδειγμα στους γονείς ή τα παιδιά τους.

Μέχρι σήμερα, ο γονέας ανήλικου ΑμεΑ έπρεπε για παράδειγμα να μεταβιβάσει στο παιδί του το ΙΧ αυτοκίνητο, για να λάβει το Δελτίο Στάθμευσης που δικαιούται, με όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αυτό συνεπαγόταν.

Με την απόφαση του κ. Καραμανλή, οι δικαιούχοι ΑμεΑ λαμβάνουν το Δελτίο Στάθμευσης και εφόσον το ΙΧ αυτοκίνητο ανήκει στους γονείς ή τα παιδιά τους.