node/38805

FCA Greece: «Η πανδημία μας έκανε πιο δημιουργικούς και πρόθυμους να αξιοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία»

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της FCA Greece, Ιάκωβος Κρομμύδας, μας μιλάει για τις δράσεις της εισαγωγικής εταιρείας και την επόμενη μέρα της αγοράς στην Ελλάδα.

Προσπαθούμε να... ιχνηλατήσουμε τις αντιδράσεις της κάθε εταιρείας στην εποχή του κορονοϊού. Να μάθουμε πώς αντέδρασαν, ποιες υπηρεσίες προσφέρουν στους πελάτες τους, πώς αυτοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το δίκτυο της κάθε εταιρείας, αλλά και τι προσέφερε η κάθε μια στη μάχη ενάντια στην πανδημία σε επίπεδο κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Τέλος, ζητάμε και κάτι πολύ πιο δύσκολο: Την εκτίμηση των στελεχών της για την επόμενη μέρα.

Ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της FCA Greece, Ιάκωβος Κρομμύδας, εκπροσωπεί μάρκες με μακρά παράδοση και ιδιαίτερα αγαπητές στην χώρα μας, οι οποίες προέρχονται από τη χώρα που «χτυπήθηκε» περισσότερο από κάθε άλλη από την πανδημία COVID-19. Με το μυαλό στους συναδέλφους στην Ιταλία, πρώτο μέλημα των ανθρώπων της FCA Greece ήταν η ασφάλεια των εργαζομένων και του κοινού και βέβαια η συνέχεια εξυπηρέτησης των πελατών με νέους δημιουργικούς τρόπους.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνουμε με τον COVID-19, ποιες είναι οι προτεραιότητες της FCA;
Προτεραιότητα για την Fiat Chrysler Automobiles είναι πάντα η ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων. Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα σχετικά μέτρα ασφάλειας, ενώ παράλληλα με βασικό γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών διασφαλίστηκε η απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών after sales τόσο σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης, όσο και εξασφάλισης επάρκειας ανταλλακτικών και αναλωσίμων. Η FCA Greece παρέμεινε κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων σε πλήρη λειτουργία, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα ηλεκτρονικά συστήματα της εταιρείας ώστε να υποστηρίξει το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο στην προσπάθεια του να εξυπηρετεί με το καλύτερο τρόπο το κοινό κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.

alfa

Οι ιδιοκτήτες των FIAT, Alfa Romeo και Jeep, μπορούν να εξυπηρετούνται από το δίκτυο; Υπάρχει κάποια ειδική ενέργεια επάνω σε αυτόν τον τομέα;
Σχεδόν στο σύνολο τους τα σημεία After Sales του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα σημεία πώλησης. Με στόχο την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των αρχών, η FCA ενεργοποίησε και στην Ελλάδα το πρόγραμμα Car@home, όπου δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ενός νέου αυτοκινήτου, με τον αγοραστή να μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις σχετικές διαδικασίες χωρίς να απαιτείται να φύγει από το σπίτι του. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή, η οποία μέσω της τεχνολογίας Google Hangouts Meet (τηλεδιάσκεψη) η Fiat Chrysler Automobiles φέρνει τις εξουσιοδοτημένες εκθέσεις στο σαλόνι του υποψήφιου αγοραστή.

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για προσφορά ή ακόμα και test-drive ενός μοντέλου σας, μπορείτε να του τα παρέχετε; Και ποια είναι η διαδικασία;
Στο σύνολο της η διαδικασία απόκτησης ενός αυτοκινήτου καλύπτεται από την υπηρεσία Car@home. Εκτός από την παρουσίαση, την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα του ενδιαφερόμενου και τη έκδοση προσφοράς, ο πελάτης μπορεί να ολοκληρώσει ακόμα και τη χρηματοδότηση του νέου του αυτοκινήτου χωρίς να μετακινηθεί από το σπίτι του, μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικής υπογραφής που εφαρμόζει η FCA Bank. Σχετικά με το test-drive την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέσων εκ των πραγμάτων η πραγματοποίηση δοκιμαστικής οδήγησης δεν προτείνεται. Σε κάθε περίπτωση, για κάθε αίτημα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο όπου με σεβασμό στις σχετικές ισχύουσες διατάξεις και τους κανόνες ασφαλείας θα γίνουν όλες οι προσπάθειες ώστε να καλυφθούν τα αιτήματα του κοινού.

fiat

Πόσο ρεαλιστικά μπορούμε να προβλέψουμε σήμερα την επόμενη ημέρα της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, μετά την πανδημία;
Η πλήρης έκταση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και κατ’ επέκταση στην αγορά αυτοκινήτου είναι δύσκολο να προσδιοριστούν. Η επόμενη ημέρα θα μας βρει σε ένα νέο περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να προσαρμοστούμε ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού με ακόμα καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Η ανάγκη να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που έφερε η πανδημία σίγουρα μας έκανε πιο δημιουργικούς και πρόθυμους να αξιοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία, στοιχείο που θα εκμεταλλευτούμε και στη συνέχεια. Για παράδειγμα εφαρμογές όπως το Car@home θα συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά το πέρας της πανδημίας με στόχο η FCA και το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο της, να βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στο κοινό.

node/39668

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Από σήμερα μπορεί να επιδοτείται η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μέσω του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»- Διείτε τι προβλέπεται, πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση για την επιδότηση

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι ενδιαφερόμενοι για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με επιδότηση από τη δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά” του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορούν από σήμερα να δώσουν προκαταβολή ή να αγοράσουν/μισθώσουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3323 Β/7.8.2020), πράγμα που σημαίνει ότι οι δαπάνες είναι από σήμερα επιλέξιμες προς επιδότηση, με την προϋπόθεση φυσικά ότι συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που θέτει ο Οδηγός του προγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτά είναι τα 10 βήματα για την αίτηση επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση θα ανοίξει στις 24 Αυγούστου, ενώ ήδη έχει ενεργοποιηθεί η ιστοσελίδα του προγράμματος (http://kinoumeilektrika.ypen.gr) όπου έχουν αναρτηθεί όλες οι σχετικές ανακοινώσεις. Επιπλέον για τη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά» λειτουργεί καθημερινά από τις 3 Αυγούστου (από τις 10.00 έως τις 18.00) Help Desk στα τηλέφωνα 2131513640/2131513643. Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δέχθηκε περίπου 400 τηλεφωνικές κλήσεις και 250 ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία απαντήθηκαν στο σύνολο τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα δούμε μέσα στο 2020

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 100 εκατ. ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι αρκεί για την επιδότηση αγοράς 15.000 αυτοκινήτων και 12.500 δικύκλων (σκούτερ και ποδήλατα). Ωστόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε κατά την παρουσίαση του προγράμματος ότι ανάλογα με τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί το πρόγραμμα θα ενισχυθεί με επιπλέον πόρους.

Οι επιδοτήσεις είναι:

- Για αυτοκίνητα με λιανική τιμή προ φόρων έως 30.000 ευρώ, η επιδότηση είναι 20% με όριο τα 6.000 ευρώ. Από 30.001 έως 50.000 ευρώ, η επιδότηση είναι 15% με όριο τα 6.000 ευρώ.

- Για δίκυκλα/τρίκυκλα, ποσοστό 20% επί της αξίας με όριο τα 800 ευρώ.

- Για ποδήλατα, ποσοστό 40% με όριο τα 800 ευρώ.

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να ζητήσουν επιπλέον επιδότηση 500 ευρώ για αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή (σε συνδυασμό με αγορά ΙΧ, όχι ποδήλατου ή σκούτερ).

Με απόσυρση παλαιού οχήματος/δικύκλου (εξαιρούνται τα ποδήλατα) παρέχεται επιπλέον μπόνους 1.000 και 400 ευρώ αντίστοιχα.

- Για ταξί η επιδότηση είναι 25% επί της λιανικής τιμής προ φόρων με όριο τα 8.000 ευρώ ή, αν πρόκειται για plug in υβριδικό μοντέλο, ποσοστό 15% με όριο τα 5.500 ευρώ. Στην περίπτωση των ταξί είναι υποχρεωτική η απόσυρση του παλιού οχήματος (πρέπει να είναι παλαιότερο από την 1-1-2013), η οποία επιδοτείται με επιπλέον μπόνους 2.500 ευρώ. Άρα η επιδότηση για τα ταξί φθάνει πρακτικά στα 10.000 ευρώ για ηλεκτρικό όχημα και 8.000 για υβριδικό.

- Για τις εταιρίες υπάρχει όριο αγοράς έως 3 αυτοκινήτων (6 για όσες έχουν δραστηριότητα σε νησιά) και το ποσοστό της επιδότησης είναι 15% με όριο τα 5.500 ευρώ ή 4.000 για υβριδικά. Για τα δίκυκλα η επιδότηση είναι ποσοστό 20% επί της αξίας με όριο τα 800 ευρώ.

Σε όλες τις περιπτώσεις δίνονται αυξημένες επιδοτήσεις για αγορά οχημάτων από πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες (1.000 ευρώ για αυτοκίνητο και 500 ευρώ για δίκυκλο/ποδήλατο).

node/39642

Το καλοκαιρινό DRIVE, την Κυριακή 9/8 με την REAL News

Το τεύχος Αυγούστου έρχεται μια εβδομάδα πιο νωρίς από το κανονικό, για να σας προλάβει στην παραλία.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το καλοκαιρινό DRIVE, την Κυριακή 9/8 με την REAL News

Για το τεύχος 287, η λέξη φόρτιση δεν έχει να κάνει με αυτοκίνητα. Έχει να κάνει με τις δικές μας μπαταρίες, οι οποίες τελευταία έδειχναν για τους περισσότερους ανησυχητικά άδειες.

Πριν μπούμε στην πρίζα όμως, τρέξαμε και πάλι πολύ προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα τεύχος πλούσιο και ενδιαφέρον. Η ολοκαίνουργια γενιά του Skoda Octavia είναι ένα από τα σημαντικότερα νέα μοντέλα που φιλοξενούν οι σελίδες μας. Και φροντίσαμε να το πλαισιώσουμε με πολύ πιο ειδικά μοντέλα ώστε το γκάζι και το όνειρο να μη λείψει από κανέναν: Όπως για παράδειγμα η τεχνολογικά μοναδική Ferrari SF90 Stradale που έχει το πιο εξελιγμένο σύστημα plug-in hybrid που κυκλοφορεί νόμιμα στον δρόμο. Αλλά και η Mercedes-AMG A45 S που είναι το καλύτερο χάτσμπακ που έχουμε οδηγήσει ποτέ. Στην ίδια λογική, το νέο Audi RS 6 Avant είναι το καλύτερο στέισον που έχουμε οδηγήσει ποτέ, ενώ το νέο Defender ένα από τα καλύτερα τετρακίνητα εκτός δρόμου.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η σύντομη πρώτη επαφή με το νέο Audi A3 (περισσότερα γι’ αυτό τον επόμενο μήνα), καθώς και η σύγκριση δύο από τους πιο βασικούς ντίζελ παίκτες στα κόμπακτ SUV/crossover: Του νέου Peugeot 2008 με το Volkswagen T-Roc. Υπάρχουν και θέματα εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος, ευθυγραμμισμένα με την καλοκαιρινή διάθεση. Όπως είναι η ανάλυση για τη χρήση και την εξέλιξη της τεχνολογίας του 3D printing στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ή η ανάλυση του Κλεάνθη για την όχι και πολύ κολακευτική εικόνα της Ferrari στην F1 τα τελευταία χρόνια. Στο κλείσιμο, θα διαβάσετε και ένα θέμα που απαριθμεί και παρουσιάζει τα 55 πιο σημαντικά μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί ανά χρονιά, ξεκινώντας από το 1945 και φτάνοντας στο 2000.

Καλή ανάγνωση και καλή ξεκούραση!