Έρχεται η ψηφιακή άδεια κυκλοφορίας και οι ψηφιακές κλήσεις

Έρχεται η ψηφιακή άδεια κυκλοφορίας και οι ψηφιακές κλήσεις

Ηλεκτρονική μορφή αναμένεται να πάρει η άδεια κυκλοφορίας, μιας και θα είναι διαθέσιμη και στο ψηφιακό wallet.

Άδεια Κυκλοφορίας

Την είδηση για την ψηφιακή άδεια κυκλοφορίας επιβεβαίωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αποκάλυψε πως παρά την γρήγορη ανάπτυξη του τεχνικού κομματιού εκκρεμούν ακόμα κάποιες νομικές διαδικασίες, οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο για την ολοκλήρωση του έργου. Παράλληλα, όπως σημείωσε ο υπουργός, στο καινούργιο wallet «θα ενταχθούν νέες υπηρεσίες όπως η κάρτα της ΔΥΠΑ, του δακτυλίου, η νέα ταυτότητα και το δίπλωμα. Σκοπός είναι το νέο wallet μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι πλέον ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και σε πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα».

Μετά την ψηφιακή άδεια κυκλοφορίας σειρά παίρνουν και οι ψηφιακές κλήσεις

Δημήτρης Παπαστεργίου

Εκτός από την ηλεκτρονική άδεια κυκλοφορίας, ο υπουργός μας πληροφόρησε πως έρχονται οι ηλεκτρονικές κλήσεις και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα απλοποιηθεί η διαδικασία σχετικά με τις κλήσεις. «Είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Οι κλήσεις θα κόβονται και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά προς μεγαλύτερη διευκόλυνση των πολιτών».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube