Έρχεται “χαράτσι” έως και 12 λεπτά/λίτρο στα καύσιμα

Έρχεται “χαράτσι” έως και 12 λεπτά/λίτρο στα καύσιμα

Το Plan B του οικονομικού επιτελείου που βλέπει τα δημόσια έσοδα να καταρρέουν και τους στόχους να μην πιάνονται

Για τον Ιανουάριο ήταν προγραμματισμένο, τον Οκτώβριο φαίνεται να έρχεται. Ο λόγος για την αύξηση στην τιμή των καυσίμων λόγω των μειωμένων εσόδων στα δημόσια ταμεία. 

Ο στόχος των 25 δισ μέχρι τον Δεκέμβριο φαίνεται πως δεν βγαίνει και έτσι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα άλλο σενάριο, αφού πλέον είναι εμφανές ότι τα νοικοκυριά δύσκολα θα μπορέσουν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις, τέλη κυκλοφορίας κτλ και ότι τα ληξιπρόθεσμα στο τέλος του χρόνου θα αγγίζουν τα 100 δισ ευρώ

Η λύση είναι - τι άλλο - οι έμμεσοι φόροι και σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου” η πρώτη κίνηση θα γίνει στα καύσιμα με αύξηση της τιμής του λίτρου (επιβολή φόρου επί της ουσίας) από 8 έως 12 λεπτά. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το νέο χαράτσι εξετάζεται να έρθει τρεις μήνες νωρίτερα (τον Οκτώβριο αντί για Ιανουάριο που ήταν προγραμματισμένο) λόγω μειωμένων εσόδων στα κρατικά ταμεία προκαλώντας ένα νέο «πονοκέφαλο».

Βέβαια, τυχόν επιβολή μιας τέτοιας αύξησης θα εκτινάξει στα ύψη και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, την ώρα που θα επηρεαστεί και η τελική τιμή πολλών προϊόντων, λόγω αύξησης του κόστους παραγωγής, μεταφοράς, συσκευασίας κτλ. Και όλα αυτά την ώρα που με το ΦΠΑ στο 24% ήδη πολλά προϊόντα στην αγορά έχουν γίνει δυσπρόσιτα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube