«Επιστρέφω αμέσως», αλλά όχι αρκετά γρήγορα

«Επιστρέφω αμέσως», αλλά όχι αρκετά γρήγορα

Αναπηρικά καροτσάκια τοποθετήθηκαν στους δρόμους της Ηγουμενίτσας για την ευαισθητοποίηση των οδηγών που παρκάρουν όπου να ‘ναι.

Μια εξαιρετική ιδέα δύο ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας υλοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.

Το project, που ονομάστηκε «Επιστρέφω αμέσως», είχε σκοπό να δείξει πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ελληνικές πόλεις, όπου ούτε οι ανάλογες υποδομές υπάρχουν ούτε οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου νοιάζονται αρκετά για τις μετακινήσεις των ΑΜΕΑ. Έτσι διακόπηκε η κυκλοφορία οχημάτων σε κάποιους δρόμους και διαβάσεις και θέσεις παρκινγκ κατελήφθησαν από αναπηρικά καροτσάκια. Στις παραλίες αναπηρικά καροτσάκια βρέθηκαν μέσα στην άμμο, και άλλα σκαρφάλωσαν σε σκάλες και εισόδους κτιρίων όπου η πρόσβαση των ΑΜΕΑ είναι αδύνατη.

Η ιδέα για το «Επιστρέφω αμέσως» ανήκει στον Τάσο Μώκα, λογοθεραπευτή και ιδιοκτήτη του Κέντρου Θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης, και τον φωτογράφο Αντώνη Παπαλάμπρου.



[Πηγή: Epirus Gate]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube