Έκθεση «Transparency» στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Έκθεση «Transparency» στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Μια διαφορετική προσέγγιση της τεχνολογίας της αυτοκίνησης.

Εγκαινιάστηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου η έκθεση «Transparency» (διαφάνεια) με οικοδεσπότη τον ιδρυτή του Μουσείου Θεόδωρο Χαραγκιώνη.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε στον 5ο όροφο του Μουσείου στο Athenian Capitol παρουσία μεταξύ άλλων του δημάρχου Αθηναίων Γεώργιου Καμίνη, του προέδρου της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ Δημήτρη Βερναρδάκη και του προέδρου της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» Κωνσταντίνου Μπακούρη.

 
Η έκθεση που γίνεται υπό την αιγίδα της UNESCO, χαρακτηρίζεται από μια πρωτορειακή προσέγγιση στην τεχνολογία του αυτοκινήτου όπως αυτή οριοθετείται μέσα από την εξέλιξη των συστημάτων μετάδοσης στο χρόνο. 
 
Ετσι, τα εκθέματα του Μουσείου άνοιξαν τα καπο τους για να μπορούν οι επισκέπτες να βλέπουν τον κινητήρα και τα συστήματα μετάδοσης την ώρα που υπάρχουν και πέντε «διάφανα» αυτοκίνητα (από όπου και το όνομα της έκθεσης) αλλά και τέσσερα εκπαιδευτικά μοντέλα των δεκαετιών, από το 1940 έως και το 1970.
 


Οι επισκέπτες λοιπόν μπορούν να θαυμάσουν μια Dodge ¾ Light Truck SWB (1940-45), μια Lancia Flavia Convertibile (1964), όπως και τα Bond Equipe Gt 4S (1967), Porsche 912 (1968) και Lotus Europa Twin Cam Special (1974).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube