node/38899

Το DRIVE 284 το Σάββατο 9 Μαΐου, με την Real News

Αυτόν το μήνα, κυκλοφορούμε εκτάκτως μια εβδομάδα πριν το κανονικό μας ραντεβού.

Μια εβδομάδα νωρίτερα κυκλοφορούμε αυτόν τον μήνα, εκτάκτως, μαζί με το φύλλο της Real News που πωλείται χωρίς τη διάκριση βασικής και πλούσιας έκδοσης, με €2. Σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς οι δοκιμές είναι περιορισμένες αυτό κάνει μικρή διαφορά στη θεματολογία μας, καθότι ένα περιοδικό αυτοκινήτου είναι εξ ορισμού δύσκολο να κάνει τη δουλειά του χωρίς η κυκλοφορία να είναι ελεύθερη.

Τόσο για πρακτικούς όσο και για ηθικούς λόγους. Και ασφαλώς, τους συνεργάτες του να λειτουργούν με την πλήρη δυναμική τους και να λανσάρουν τα νέα μοντέλα που ήταν προγραμματισμένα. Ωστόσο μέσα σε αυτό το όχι και πολύ ευχάριστο πλαίσιο η ομάδα μας συνεχίζει την προσπάθειά της να περιορίσει όσο γίνεται τις απώλειες σε κάθε επίπεδο. Θα ήμασταν ψεύτες να υποστηρίξουμε πως δεν μας αγγίζει τίποτα. Και το DRIVE έχει διαχρονικά αποδείξει πως δε φοβάται να πει ούτε την αλήθεια ούτε τη γνώμη του.

Σε αυτό το τεύχος, η αρωγή των Βρετανών συνεργατών μας αποδείχτηκε πολύτιμη ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτό το εντυπωσιακό εξώφυλλο. Με μια από τις πιο ψαρωτικές πίσω όψεις που διαθέτει στις τάξεις της η αυτοκίνηση, εκείνη της νέας Porsche 911 Turbo S που αποδίδει 650 PS και κάνει 0-100 km/h σε 2,7”. Δεν είναι λάθος, 2,7”…

Από εκεί και πέρα, η ολοκαίνουργια γενιά Skoda Octavia (που μάλιστα έχει φωτογραφηθεί στην Κρήτη, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής παρουσίασης που θα γινόταν εκεί μα ακυρώθηκε λόγω των εξελίξεων) υπογραμμίζει ακόμα μια φορά πως οι Τσέχοι δεν κάνουν βήματα αλλά άλματα. Και η Mercedes-Benz GLB αποδεικνύει πως οι Γερμανοί θέλουν να είναι πανταχού παρόντες στις κόμπακτ κατηγορίες, όπου αντιπροσωπεύονται από οκτώ μοντέλα. Κάτι αντίστοιχο, σε μικρότερη κλίμακα, κάνει και η BMW, η οποία με την 2 Grand Coupe που δοκιμάζουμε στη βασική έκδοση βενζίνης δίνει απάντηση στα Audi A3 και την Mercedes-Benz CLA.

Το νέο Opel Corsa-e και το Subaru Forester 2.0 e-Boxer είναι οι δύο εκπρόσωποι του εξηλεκτρισμού σε αυτό το τεύχος, ενώ το SEAT Arona TGI μια ακόμα εναλλακτική πρόταση. Το αυτόματο Nissan Juke, το ντίζελ Mazda CX-30 κλείνουν το πακέτο των SUV, ενώ το Peugeot Rifter και το Honda Civic θυμίζουν σε όλους ότι οι παραδοσιακές μέχρι πρότινος κατηγορίες έχουν ακόμα πολλά να πουν. Ίσως αυτό να μην έχει πολλή σημασία για τη μεγαλύτερη μερίδα του αγοραστικού κοινού, ωστόσο για τους παραδοσιακούς λάτρεις του αυτοκινήτου είναι μια πληροφορία που έχει αξία να υπάρχει. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και το αφιέρωμα που κάναμε στο HTTC, τον πιο φιλικό (από όλες τις απόψεις) τρόπο για να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου στην πίστα.

Σε αναμονή μιας όσο το δυνατόν πιο γρήγορης και ισορροπημένης κανονικότητας, καλή σας ανάγνωση.

node/39060

Autohellas: Η πτώχευση της Hertz στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει τις δραστηριότητές μας

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως δεν έχει μετοχική σχέση με την Hertz Global, ούτε σχέση πιστωτή της Hertz Global αρά δεν έχει άμεση οικονομική επίπτωση από την εξέλιξη αυτή.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Autohellas: Η πτώχευση της Hertz στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει τις δραστηριότητές μας

Με ανακοίνωση της η Autohellas τονίζει πως η υπαγωγή της Hertz Global Holdings σε καθεστώς χρεοκοπίας σε ΗΠΑ και Καναδά, δεν έχει αντίκτυπο στην εταιρεία. Και αυτό διότι δεν έχει μετοχική σχέση με την Hertz Global, ούτε σχέση πιστωτή της Hertz Global αρά δεν έχει άμεση οικονομική επίπτωση από την εξέλιξη αυτή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Autohellas έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης μας στις 06/05/2020 σχετικά με την Hertz Global Holdings, η Autohellas ενημερώνει για τα ακόλουθα:

H Hertz Global Holdings ανακοίνωσε ότι, επηρεαζόμενη σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιορισμών που αυτή επέφερε στην μετακίνηση κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, υπέβαλε την 22/05/2020 αίτηση για την υπαγωγή της σε "πτωχευτική διαδικασία αναδιάρθρωσης σε λειτουργία" του Chapter 11 για την ίδια και τις θυγατρικές της σε Αμερική και Καναδά.

Με βάση τις ανακοινώσεις της Hertz Global, κατά της διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωσης η λειτουργία της σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της συνεχίζεται κανονικά για όλα τα brands που έχει στην κατοχή της (Hertz, Thrifty, Dollar και Firefly), χωρίς επιπτώσεις στις κρατήσεις της ή τα προγράμματα προνομίων και πιστότητας των πελατών της.

Όπως έχει επισημανθεί και στην προηγουμένη ανακοίνωση, η Autohellas η οποία εκμεταλλεύεται το σήμα της Hertz σε Ελλάδα και σε 7 χώρες στην περιοχή των Βαλκανίων, δεν έχει μετοχική σχέση με την Hertz Global, ούτε σχέση πιστωτή της Hertz Global αρά δεν έχει άμεση οικονομική επίπτωση από την εξέλιξη αυτή. Εκτίμησή μας είναι ότι με την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, μέσω του Chapter 11, η Hertz Global θα μπορέσει να λειτουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα. Υπενθυμίζεται ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις (το κύριο αντικείμενο της Hertz Global) αντανακλούν το 16% του κύκλου εργασιών της Autohellas, ενώ οι μακροχρόνιες μισθώσεις, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και η εμπορία αυτοκινήτων το υπόλοιπο 84%. Επίσης τα ίδια κεφάλαια της Autohellas την 31/12/2019 ήταν €294εκ. με την ευνοϊκότερη (χαμηλότερη) σχέση δανεισμού προς ίδια κεφάλαια μεταξύ όλων των εισηγμένων εταιρειών RAC ή Operating Leasing εταιρειών σε όλη την Ευρώπη».

node/39058

Η Kosmocar επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των e-bikes 

Η εταιρεία θα προσφέρει στους καταναλωτές μερικές από τις κορυφαίες μάρκες ηλεκτρικών ποδηλάτων στον κόσμο, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες πωλήσεων και after sales. 

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Η Kosmocar επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των e-bikes 

Η Kosmocar, Επίσημος Εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Škoda και Ducati, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα  των e-bikes, όπως αποκαλούνται τα πάσης φύσης ποδήλατα τα οποία έχουν μπαταρία και για την κίνησή τους χρησιμοποιούν υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα. 

lana
Γιάννης Κωνσταντάτος, Λάνα Μανδύλα και Αντώνης Μαυριδόγλου


Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από την κ. Λάνα Μανδύλα, εκ των μετόχων-ιδιοκτητών της εταιρείας, στο περιθώριο εκδήλωσης υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για την αναβάθμιση του Υμηττού και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην περιβαλλοντική ανάπτυξη, ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η Kosmocar αποδέχθηκε σχετική τιμητική πρόκληση του ΣΠΑΥ και θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στην υλοποίηση της διάδοσης της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

halb
Γιάννης Κωνσταντάτος, Ανδρέας Χαλμπές


Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, πρόεδρος του ΣΠΑΥ. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στους πρόποδες του Υμηττού, στο Πυροφυλάκιο της Αργυρούπολης, παρέστησαν εκτός άλλων ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ο κ. Ευθύμης Μπακογιάννης, Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και δέκα από τους έντεκα δημάρχους που συμμετέχουν στον ΣΠΑΥ. 

hatz

Η αυτοκίνηση την τελευταία δεκαετία αλλάζει πρόσωπο. Οι σύγχρονες μάρκες εξελίσσονται από απλούς κατασκευαστές σε παρόχους κινητικότητας, συμπεριλαμβάνοντας στο portfolio τους πάσης φύσης υπηρεσίες και προηγμένες λύσεις μετακίνησης για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. 
Ταυτόχρονα, παρά τις προ ετών αντίθετες προβλέψεις, η αστυφιλία στον πλανήτη παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών κατέδειξε ότι το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα σε αστικό περιβάλλον, ποσοστό που σταδιακά τα επόμενα 30 χρόνια θα ανέλθει στο 68%.

Με τις σημερινές ανάγκες μετακίνησης να αυξάνονται και να μεταβάλλονται με ραγδαίο ρυθμό, οι πολίτες και τα κράτη αναζητούν σύγχρονους, ευέλικτους και οικολογικούς τρόπους κινητικότητας. Παράλληλα, την προσπάθεια ενισχύουν τόσο η αυξανόμενη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος όσο και η αναζήτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, με την άθληση να είναι όλο και περισσότερο ενταγμένη στην καθημερινότητα των πολιτών και μία συνεπακόλουθη ελάφρυνση του κόστους του συστήματος υγείας. 

ebik

Απάντηση σε όλα αυτά τα θέματα έρχονται να δώσουν τα e-bikes, μία σύγχρονη μορφή αστικής μετακίνησης η οποία γνωρίζει ολοένα αυξανόμενη απήχηση στις πολύβουες μεγαλουπόλεις του δυτικού κόσμου. Τα οφέλη από τη χρήση των e-bikes είναι πολλά και ποικίλα. Πέρα από το προφανές «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα e-bikes προσφέρουν στον κάτοχό τους ένα αίσθημα ευεξίας, ενώ παράλληλα δίνουν λύση και στο χωροταξικό πρόβλημα των πόλεων, καθώς  καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο αστικής μετακίνησης. 

[Πηγή: δελτίο Τύπου Kosmocar]