Δακτύλιος: Σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις αντιδράσεις

Δακτύλιος: Σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις αντιδράσεις

Κάνει πίσω το υπουργείο Μεταφορών στην επιστροφή του Δακτυλίου και λέει πως «θα υπάρξει μεταβατική περίοδος».

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η αρχική αναγγελία για το ποια αυτοκίνητα θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στον Δακτύλιο που επανέρχεται από τις 25 Οκτωβρίου. Και αυτό γιατί ενώ μέχρι σήμερα, εκτός από τα αμιγώς ηλεκτρικά επιτρεπόταν η ελεύθερη κυκλοφορία και κάποιων αυτοκινήτων που εκπέμπουν πολύ χαμηλούς ρύπους (π.χ. plug in hybrid), η εξαγγελία του υπουργείου Μεταφορών μιλούσε πλέον μόνο για τα αμιγώς ηλεκτρικά.

Κάπως έτσι, πολλοί που είχαν επενδύσει στην αγορά αυτοκινήτων χαμηλών ρύπων βρέθηκαν... εκτός νυμφώνος. 

Μετά τις αντιδράσεις η υπόθεση έφτασε στο Μαξίμου όπου την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Μεταφορών προχώρησε σε διευκρινίσεις που μάλλον συνιστούν αναδίπλωση από τις απόλυτες αρχικές του δηλώσεις. Ο κ. Καραμανλής είπε την Τετάρτη: «Θα δούμε ποιοι τύποι οχημάτων θα εξαιρεθούν. Υπάρχει σύσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς και με τον κ. Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βέβαιο είναι ότι θα εξαιρούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα υπάρξουν όμως αλλαγές. 

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είπε ότι οι ενστάσεις για τα οχήματα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6 θα τεθούν στη σύσκεψη της Παρασκευής, αλλά παρατήρησε ότι τα αυτοκίνητα αυτά «έχουν γίνει πλειοψηφία».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube