Βγάζει η Porsche... αρνιά; 

Βγάζει η Porsche... αρνιά; 

Ξέραμε για τα λουκάνικα της VW, αλλά μόλις χθες μάθαμε και για τα αρνιά της... Porsche!

Μέχρι τώρα, η μόνη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ξέραμε ότι βγάζει είδη διατροφής ήταν η Volkswagen.

Από το 1970 η VW έφτιαχνε στο εργοστάσιο της στο Wolfsburg το γνωστό Currywurst, ένα λουκάνικο με έντονη γεύση κάρι, το οποίο προορίζονταν αρχικά για την σίτιση των εργαζομένων της. Η επιτυχία των συγκεκριμένων λουκάνικων όμως ήταν τόσο μεγάλη που ξέφυγαν γρήγορα από τα στενά πλαίσια της VW και έφθασαν να πωλούνται και εκτός Γερμανίας.

VW

Ωστόσο, η VW αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή τους, για περιβαλλοντικούς λόγους όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της, αφού στατιστικά έχει αποδειχθεί πως η παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών ευθύνεται για το 14% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης, ξέραμε ότι κάποιες luxury αυτοκινητοβιομηχανίες προμηθεύονταν δέρματα από ζώα ειδικής εκτροφής και επεξεργασίας που τα χρησιμοποιούσαν για τις επενδύσεις στο εσωτερικό των αυτοκινήτων τους. 

Ωστόσο, μόλις χθες μάθαμε ότι η Porsche εκτρέφει αρνιά και μάλιστα αυτά είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά για το Πάσχα! 

Εντάξει, αστειευόμαστε. Δεν ξεκινήσαμε όμως εμείς τα χωρατά αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή. 

ΔΕΙΤΑ ΑΚΟΜΗ «Φωτιά» πάλι στα καύσιμα - Πάμε για Πάσχα με τη βενζίνη πάνω από €2/lt

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του One, στην οποία είχε αντιπαράθεση με τον Χρήστο Σπίρτζη για τις τιμές του οβελία, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για αρνιά... Porsche, αναφερόμενος στο «καλάθι του Πάσχα».

«Αν θέλεις να πάρεις Porsche δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να παίρνουν Porsche αυτοκίνητο» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Χρήστο Σπίρτζη να τον ρωτά «στο χασάπικο παίρνεις αρνί Porsche;».

«Στο χασάπικο παίρνεις πολύ καλύτερή ποιότητα κρέατος. Προφανώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, που παραδέχθηκε ότι στα σούπερ μάρκετ (άρα και στο καλάθι του Πάσχα) η ποιότητα του κρέατος είναι χαμηλότερη και όποιος θέλει καλύτερη ποιότητα κρέατος θα πάει στο χασάπικο με την... Porsche του!

adwnis

Τώρα, ποια είναι η άποψη που έχουν όσοι παίρνουν αρνί από τα σούπερ μάρκετ... παραμένει άγνωστο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube