Αυτές είναι οι πρώτες ψηφιακές άδειες οδήγησης

Αυτές είναι οι πρώτες ψηφιακές άδειες οδήγησης

Εκδόθηκαν οι πρώτες 100 - Κατευθείαν στο email των νέων οδηγών - Για πόσο καιρό ισχύουν. 

Η ψηφιοποίηση στον δημόσιο τομέα διευρύνεται. Πλέον, οι επιτυχόντες στις εξετάσεις οδήγησης, δεν χρειάζεται να μεταβούν στις κατά τόπους υπηρεσίες μεταφορών των Περιφερειών, προκειμένου να παραλάβουν το δίπλωμα, ειδικά αυτή την εποχή που αποφεύγουμε τον συνωστισμό, ούτε να περιμένουν τέσσερις μήνες, καθώς τους αποστέλλεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, έχουν αποσταλεί στα email των νέων οδηγών οι ειδοποιήσεις και το αντίγραφο της άδειας ικανότητας οδήγησης, ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με τα οχήματά τους και βεβαίως να ασφαλιστούν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκδόθηκαν τα 100 διπλώματα νέων οδηγών. Μάλιστα η αποστολή των email έγινε εντός 24 ωρών – παρά το ότι η απόφαση αναφέρει εντός 48 ωρών – από την ημέρα των εξετάσεων.
«Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι από τη στιγμή που πετύχεις στις εξετάσεις, μπορείς να οδηγήσεις και να μην περιμένεις τέσσερις μήνες να σου έρθει ένα χαρτί,» επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας
Καραμανλής.

Εάν κάποιος χάσει το ψηφιακό δίπλωμα, θα μπορεί να το αντικαταστήσειαφού είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Πάντως, το ψηφιακό δίπλωμα είναι προσωρινό και δεν υποκαθιστά το κανονικό δίπλωμα.

Υπενθυμίζεται, ότι η προσωρινή άδεια χορηγείται από το σύστημα σε ψηφιακή μορφή, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και να την εκτυπώσουν.
Επίσης, η πλατφόρμα αυτή –https://drivers.services.gov.gr/licence – σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες αιτημάτων που υποβάλλουν οι πολίτες, όπως αναθεώρηση αδειών οδήγησης ή αντικατάσταση αυτών λόγω φθοράς ή απώλειας.

Στο ψηφιακό δίπλωμα αναγράφεται: Επώνυμο, Όνομα, Ημερομηνία Γέννησης, Ημερομηνία εξέτασης οδηγού, Ημερομηνία λήξης ψηφιακού διπλώματος, Υπηρεσία που εκδόθηκε το δίπλωμα, ΑΦΜ οδηγού, Αριθμός Αδείας που θα βγει κατά την εκτύπωση, Κατηγορία του διπλώματος, Παρατηρήσεις (οδήγηση με γυαλιά) και Κωδικός Υπουργείου για τη γνησιότητα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE