Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις από την Αττική Οδό

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις από την Αττική Οδό

Ποιοι δεν θα πάρουν τα €2.000 από την Αττική Οδό και πώς θα ταυτοποιηθούν οι δικαιούχοι που υπολογίζονται περίπου στους 3.500.

Ανοίγει σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, στη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει μέσω του site της Αττικής Οδού, aodos.gr.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία υπολογίζεται ότι περίπου 3.500 αυτοκίνητα είναι αυτά που εγκλωβίστηκαν και οι ιδιοκτήτες των οποίων δικαιούνται της αποζημίωσης. Συνολικά η Αττική Οδός θα κληθεί να καταβάλλει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η ταυτοποίηση θα γίνει με πολλαπλούς τρόπους καθώς υπάρχουν οδηγοί που εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους και βγήκαν από την Αττική Οδό με διάφορους τρόπους. Αυτά τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν με γερανούς στη συνέχεια εκτός του αυτοκινητόδρομου και είναι τα πιο εύκολα προς ταυτοποίηση.

Μια άλλη κατηγορία οδηγών είναι αυτοί που διαθέτουν απόδειξη πληρωμής διοδίων τις κρίσιμες εκείνες ώρες είτε μπήκαν στον δρόμο πληρώνοντας μετρητά είτε με πομποδέκτη. Και αυτοί είναι εύκολο να ταυτοποιηθούν και να αποζημιωθούν. 

Αντίθετα όσοι μπήκαν στο δρόμο αφού είχαν ανοίξει τα διόδια και η διέλευση ήταν δωρεάν θα πρέπει να ταυτοποιηθούν μέσα από τις κάμερες διαχείρισης του δρόμου, μια διαδικασία που είναι και δύσκολη και χρονοβόρα.

Τέλος, υπάρχουν και κάποιοι που μπήκαν εκ των υστέρων στον αυτοκινητόδρομο και εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους σε σημεία που δεν είχαν κλείσει, με την πρόθεση να εισπράξουν τα €2.000. Αυτοί μπορούν να ταυτοποιηθούν από τις κάμερες και βέβαια θα εξαιρεθούν του μέτρου.

Σημειώνουμε ότι σε αυτή τη φάση οι οδηγοί θα δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους, καθώς επίσης την ώρα και τον σταθμό εισόδου και εξόδου από την Αττική Οδό. Θα τους ζητηθεί ακόμα να δώσουν τηλέφωνο, e-mail και τραπεζικό λογαριασμό για την καταβολή της αποζημίωσης, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, η πλατφόρμα στο aodos.gr θα παραμείνει ανοικτή για όσο διάστημα χρειαστεί για να υποβληθούν και να ελεγχθούν όλα τα αιτήματα αποζημίωσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube