2.500 παιδιά έχουν ήδη παρακολουθήσει το πρόγραμμα Κυκλοφορώ με Ασφάλεια του DRIVE, εντελώς δωρεάν

2.500 παιδιά έχουν ήδη παρακολουθήσει το πρόγραμμα Κυκλοφορώ με Ασφάλεια του DRIVE, εντελώς δωρεάν

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το DRIVE εθελοντικά προσφέρει σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας σε παιδιά όλων των ηλικιών, από το νηπιαγωγείο ως και το λύκειο.

Δεν μένουμε στα λόγια, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την Οδική Ασφάλεια. Η εμπειρία από τη ζωή μας στους δρόμους όλου του κόσμου και την επικοινωνία με φορείς, επιστήμονες και την αυτοκινητοβιομηχανία αποκτά νόημα όταν μπορεί να βοηθήσει οι δρόμοι του αύριο να είναι πιο ασφαλείς για όλους. Αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα Κυκλοφορώ με Ασφάλεια, του DRIVE.

Κάνουμε ένα μικρό θεατρικό παιχνίδι, παίζουμε με προσομοιωτές, βλέπουμε video και συζητάμε. Ανάλογα την ηλικία. Ξεκινάμε από τα απλά βήματα και το πώς περνάμε σωστά απέναντι έναν δρόμο και φτάνουμε μέχρι τη σχέση της οικονομίας με την Οδική Ασφάλεια, την εξέλιξη της τεχνολογίας, την υπεύθυνη συμπεριφορά μπροστά στους πειρασμούς, αναλύουμε ακόμη και τις τεχνικές οδήγησης: Για όλα μιλάμε με τα παιδιά, που γεμίζουν με την ενέργειά τους  τη μέρα μας, μας  εκπλήσσουν με την ευφυΐα τους, μας σοκάρουν με τους προβληματισμούς τους, μας ξυπνούν με τις ευαισθησίες τους.

Δεν κουνάμε το δάχτυλο, ούτε συστηνόμαστε ως φωτεινοί παντογνώστες. Θέλουμε να τα ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με την Οδική Ασφάλεια, να κινήσουμε το ενδιαφέρον τους σχετικά με την αυτοκίνηση, να καλλιεργήσουμε αυτό που λέμε "αυτοκινητική κουλτούρα". Το σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι μια εθελοντική δράση που τρέχει από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Και προσφέρεται εντελώς δωρεάν. Όσο πολύτιμος κι αν είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτό, παρότι για να αναπληρωθεί τον στερούμαστε από τον ύπνο μας ή τον στερούμε από τα δικά μας παιδιά, είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που φέτος, από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα έχουμε μιλήσει σε περισσότερα από 2.500 παιδιά κάθε ηλικίας τα οποία έχουν ανταποκριθεί με συγκινητικό ενδιαφέρον.

Στα στιγμιότυπα βλέπουμε λίγες από τις υπέροχες στιγμές που έχουμε ζήσει με αυτά τα 2.500 παιδιά. Μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού διαχειρίζονται μόνοι τους τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε ένα υποθετικό σενάριο που έχουμε φτιάξει στην αυτοσχέδια «γειτονιά» μας μέσα στο αμφιθέατρο. Ενώ έφηβοι οδηγούν στο προσομοιωτή Project Cars 2. Για να συνειδητοποιήσουν με έναν απλό τρόπο ότι ακόμη και στο ασφαλές περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, σε ένα παιχνίδι και που τους είναι οικείο, η απόσπαση προσοχής από τη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση έχει πάντα σαν αποτέλεσμα την απώλεια του ελέγχου. Ο εξοπλισμός είναι μια ευγενική προσφορά των εταιρειών Bandai Namco Entertainment και Logitech.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube