Έρχονται φανάρια με κάμερες που θα καταγράφουν τους παραβάτες

Έρχονται φανάρια με κάμερες που θα καταγράφουν τους παραβάτες

Το πρώτο έξυπνο φανάρι θα τοποθετηθεί σε άγνωστο σημείο της Αττικής.

Έξυπνα φανάρια, η κάμερα των οποίων θα καταγράφει τους παραβάτες θα εγκατασταθούν στην Αττική. Η αρχή θα γίνει με ένα φανάρι, το οποίο κανείς δεν ξέρει το που θα βρίσκεται!

Μετά από την αξιολόγηση των ευρημάτων από την πιλοτική λειτουργία του πρώτου φαναριού που θα καταγράφει τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αναμένεται να τοποθετηθούν αντίστοιχα έξυπνα φανάρια σε περισσότερα σημεία της Αττικής.

Τα φανάρια θα έχουν ενσωματωμένη κάμερα, η οποία θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το κόκκινο και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη.

Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν κατά τα εγκαίνια του ανανεωμένου Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, (ΘΕΠΕΚ), που ανακαινίστηκε με μέριμνα και έξοδα της Περιφέρειας Αττικής. Τα εγκαίνια, στο χώρο όπου στεγάζεται ο Θάλαμος στο ισόγειο της ΓΑΔΑ, έκαναν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η αναβάθμιση του ΘΕΠΕΚ, εκτός από τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, περιλαμβάνει, επίσης, την αποκατάσταση όλων των καμερών ελέγχου κυκλοφορίας στους δρόμους και τη συντήρηση των υπολοίπων από τα συνεργεία της Περιφέρειας που ανέλαβε το έργο. Συνολικά, σε όλο το λεκανοπέδιο υπάρχουν 235 κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.

«Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το ΘΕΠΕΚ ξαναγίνεται καινούργιο για τη βελτίωση και την αποτελεσματικότερη διαχείριση της της κυκλοφορίας, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ασφάλεια, παντού, στις γειτονιές, τους δρόμους, τα νησιά, τις θάλασσες, αλλά και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών στους δρόμους της Αθήνας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους ελέγχους για παραβάσεις που εμποδίζουν την κυκλοφορία και την προσβασιμότητα των ΑΜεΑ σε πεζοδρόμια και χώρους.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξήρε το έργο της Περιφέρειας και επισήμανε ότι κοινός στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών. «Στηρίζουμε την αυτοδιοίκηση και συνδράμουμε την ΕΛΑΣ», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε ότι στους 11 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ έχουν δοθεί 300 νέα οχήματα στην αστυνομία, που αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι νοιώθει όμορφα από το γεγονός ότι η Περιφέρεια επιτέλεσε ένα έργο που προσφέρει τη δυνατότητα αποτελεσματικής ρύθμισης της κυκλοφορίας, ενώ τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, επίσης, ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, Σπύρος Λάσκος, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας και πολλοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

[Πηγή: NewsIt]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube