Η Kosmocar επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των e-bikes 

Η Kosmocar επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των e-bikes 

Η εταιρεία θα προσφέρει στους καταναλωτές μερικές από τις κορυφαίες μάρκες ηλεκτρικών ποδηλάτων στον κόσμο, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες πωλήσεων και after sales. 

Η Kosmocar, Επίσημος Εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Škoda και Ducati, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα  των e-bikes, όπως αποκαλούνται τα πάσης φύσης ποδήλατα τα οποία έχουν μπαταρία και για την κίνησή τους χρησιμοποιούν υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα. 

lana
Γιάννης Κωνσταντάτος, Λάνα Μανδύλα και Αντώνης Μαυριδόγλου


Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από την κ. Λάνα Μανδύλα, εκ των μετόχων-ιδιοκτητών της εταιρείας, στο περιθώριο εκδήλωσης υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για την αναβάθμιση του Υμηττού και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην περιβαλλοντική ανάπτυξη, ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η Kosmocar αποδέχθηκε σχετική τιμητική πρόκληση του ΣΠΑΥ και θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στην υλοποίηση της διάδοσης της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

halb
Γιάννης Κωνσταντάτος, Ανδρέας Χαλμπές


Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, πρόεδρος του ΣΠΑΥ. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στους πρόποδες του Υμηττού, στο Πυροφυλάκιο της Αργυρούπολης, παρέστησαν εκτός άλλων ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ο κ. Ευθύμης Μπακογιάννης, Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και δέκα από τους έντεκα δημάρχους που συμμετέχουν στον ΣΠΑΥ. 

hatz

Η αυτοκίνηση την τελευταία δεκαετία αλλάζει πρόσωπο. Οι σύγχρονες μάρκες εξελίσσονται από απλούς κατασκευαστές σε παρόχους κινητικότητας, συμπεριλαμβάνοντας στο portfolio τους πάσης φύσης υπηρεσίες και προηγμένες λύσεις μετακίνησης για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. 
Ταυτόχρονα, παρά τις προ ετών αντίθετες προβλέψεις, η αστυφιλία στον πλανήτη παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών κατέδειξε ότι το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα σε αστικό περιβάλλον, ποσοστό που σταδιακά τα επόμενα 30 χρόνια θα ανέλθει στο 68%.

Με τις σημερινές ανάγκες μετακίνησης να αυξάνονται και να μεταβάλλονται με ραγδαίο ρυθμό, οι πολίτες και τα κράτη αναζητούν σύγχρονους, ευέλικτους και οικολογικούς τρόπους κινητικότητας. Παράλληλα, την προσπάθεια ενισχύουν τόσο η αυξανόμενη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος όσο και η αναζήτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, με την άθληση να είναι όλο και περισσότερο ενταγμένη στην καθημερινότητα των πολιτών και μία συνεπακόλουθη ελάφρυνση του κόστους του συστήματος υγείας. 

ebik

Απάντηση σε όλα αυτά τα θέματα έρχονται να δώσουν τα e-bikes, μία σύγχρονη μορφή αστικής μετακίνησης η οποία γνωρίζει ολοένα αυξανόμενη απήχηση στις πολύβουες μεγαλουπόλεις του δυτικού κόσμου. Τα οφέλη από τη χρήση των e-bikes είναι πολλά και ποικίλα. Πέρα από το προφανές «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα e-bikes προσφέρουν στον κάτοχό τους ένα αίσθημα ευεξίας, ενώ παράλληλα δίνουν λύση και στο χωροταξικό πρόβλημα των πόλεων, καθώς  καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο αστικής μετακίνησης. 

[Πηγή: δελτίο Τύπου Kosmocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube