H Toyota ολοκλήρωσε με Triple Crown το 2023 στην ελληνική αγορά

H Toyota ολοκλήρωσε με Triple Crown το 2023 στην ελληνική αγορά

Για μία ακόμη χρονιά, η Toyota κατέκτησε την πρώτη θέση (επιβατικά, φορτηγά και σύνολο πωλήσεων) στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση 11% σε σχέση με το 2022.

Toyota C-HR

Με πολύ επιτυχημένο τρόπο ολοκληρώνεται το 2023 για την Toyota στην ελληνική αγορά, με τον ιαπωνικό κολοσσό να βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων επιβατικών και φορτηγών, καθώς επίσης και στις συνολικές πωλήσεις.

Θυμίζουμε πως η Toyota, το 2023 κατασκευάσε 9,23 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, αριθμός ρεκόρ για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες ευρύτερα. 

Η Toyota, ολοκλήρωσε το 2023 στην Ελλάδα ευρισκόμενη στην κορυφή των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων, φορτηγών, αλλά και των συνολικών πωλήσεων

Toyota C-HR

Στα της ελληνικής αγοράς, η επιτυχία αυτή της Toyota είναι αποτέλεσμα της αδιάκοπης προσπάθειας να παρέχει αξεπέραστη ποιότητα και υπηρεσίες στους πελάτες της, ειδικά κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, στην οποία οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις παραγωγές παρέμειναν, έστω και σε μικρότερο βαθμό. Για να παραμείνει στην κορυφή, η Toyota βασίστηκε σε τρεις κεντρικούς πυλώνες: 

Κορυφαία σχέση αξίας-τιμής στο σύνολο της προϊοντικής γκάμας

Η Toyota, σε κάθε κατηγορία, αλλά και στο πλέγμα εξηλεκρισμένων τεχολογιών, προσφέρει την κορυφαία σχέση αξίας-τιμής, με σεβασμό στον πελάτη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ποιότητα της καθημερινότητάς του.

Multi-Path Τεχνολογίες

Η Toyota επενδύει, πάνω από 3 δεκαετίες στις εξηλεκτρισμένες τεχνολογίες, χτίζοντας ένα πλέγμα, εκδημοκρατισμένων προτάσεων σε κάθε κατηγορία (HEV/ PHEV & αμιγώς ηλεκτρικά), ώστε ο κάθε πελάτης να είναι σε θέση να απολαμβάνει ασύγκριτα χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας, εξαιρετική οδηγική εμπειρία. Ταυτόχρονα, η εταιρεία συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Care και Ethos

Η Toyota διαθέτει ένα εκτεταμένο, πλήρως εξοπλισμένο και έμπειρο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο είναι πλήρως προσανατολισμένο στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών.

Οι έμποροι Toyota εκπροσωπούν επάξια την αφοσίωση της εταιρείας με την παροχή αξεπέραστης εξυπηρέτησης πελατών και με επίκεντρο την προσωπική φροντίδα, αλλά και την ακριβή ανταπόκριση στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

Toyota Yaris Cross

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ, κ. Hermann Riedl τόνισε χαρακτηριστικά για την φετινή επιτυχία της μάρκας: «Εκφράζω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη στην εκπληκτική ανταπόκριση των Ελλήνων καταναλωτών προς την Toyota. Οι επιλογές τους υπογραμμίζουν την εμπιστοσύνη στη μάρκα μας και την αφοσίωσή τους στην ποιότητα και την καινοτομία που προσφέρουμε. Στην Toyota, είμαστε περήφανοι που παραμένουμε στην κορυφή των προτιμήσεων τους και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτή τη σχέση με αμείωτο ζήλο.

Η εστίασή μας στη Multi-Path στρατηγική αντανακλά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε προηγμένες τεχνολογίες και προϊόντα που ικανοποιούν και προκαλούν τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας.

Παράλληλα, η δυναμική μας είσοδος στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια σαφής ένδειξη της προσήλωσής μας στην αειφόρο κινητικότητα και την τεχνολογική πρωτοπορία.

Η ενίσχυση του τομέα Customer Experience της εταιρείας μας είναι καθοριστική για εμάς, καθώς θεωρούμε ότι η εξαιρετική εμπειρία του πελάτη δεν είναι απλώς μια προσφερόμενη υπηρεσία, αλλά ένας σταθερός στόχος που διαρκώς επιδιώκουμε να εκπληρώνουμε, αλλά και οφείλουμε να τον ξεπερνάμε.

Απευθυνόμενος προς τους πελάτες μας έχω να τονίσω ότι σ’ αυτή την εποχή των πρωτοφανών προκλήσεων, η εμπιστοσύνη και η προτίμηση που δείχνετε στην Toyota είναι η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς.

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο εξυπηρέτησης και αριστείας, φροντίζοντας πάντα τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας. Ευχαριστούμε για τη συνεχή σας υποστήριξη και είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον που θα δημιουργήσουμε μαζί».

Toyota Corolla

Οι αριθμοί και τα ποσοστά πωλήσεων μιλούν από μόνα τους, αφού παρακάτω αναφέρονται τα μερίδια αγοράς της Toyota για το 2023:

Σύνολο επιβατικών αυτοκινήτων: 16.402 αυτοκίνητα, 12,2% της αγοράς, αύξηση 11% έναντι του 2022.

Σύνολο επιβατικών αυτοκινήτων στη λιανική πώληση: 10.660 αυτοκίνητα, 18,7% της αγοράς, αύξηση 15% έναντι του 2022.

Σύνολο επιβατικών φορτηγών: 2.068 ταξινομήσεις, 20,4% της αγοράς, αύξηση 35% έναντι του 2022.

Βάσει των παραπάνω αριθμητικών δεδομένων, εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι  οι όγκοι πωλήσεων του 2023 προσέγγισαν επίπεδα πριν από το 2010, με το μερίδιο αγοράς στα επιβατικά λιανικής να αυξάνεται από 12,3% το 2010 σε 18,7% το 2023, παρά τις προαναφερόμενες προκλήσεις που βίωσε η αγορά αυτοκινήτου πέρσι στην χώρα μας.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube