Elektron Truva: Νέο ηλεκτρικό σούπερκαρ με 1.420 PS

Elektron Truva: Νέο ηλεκτρικό σούπερκαρ με 1.420 PS

Ύστερα από το hypercar Quasar των 2.300 PS, η Elektron επανέρχεται με το σούπερκαρ Truva των 1.420 PS.

Η γερμανική Elektron Motors παρουσίασε το νέο της δημιούργημα, το Truva το οποίο είναι ένα εντυπωσιακό τόσο αισθητικά όσο και μηχανολογικά, ηλεκτρικό σούπερκαρ .

Αυτό έρχεται λίγους μήνες μετά το επίσης εντυπωσιακό Quasar, το hypercar της Elektron με απόδοση 2.300 PS και επιδόσεις που ζαλίζουν. Με 0-100 km/h σε 1,6’’ και τελική περιορισμένη στα 450 km/h, το Quasar θα παραχθεί σε 99 μόλις μονάδες με τις πρώτες παραδόσεις του να ξεκινούν το 2023. 

Τώρα όμως είναι η στιγμή του Truva το οποίο δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από τον μεγάλο του αδελφό. Όπως και αυτό, θα είναι 4κίνητο και για την κίνησή του θα φροντίζουν τρεις ηλεκτροκινητήρες (αντί των τεσσάρων του Quasar), με τη συνδυαστική ισχύ του να ανέρχεται στους 1.420 PS. 

Εκτός των παραπάνω χαρακτηριστικών, το Truva θα βασίζεται σε ένα καινοτόμο πλαίσιο με ανάρτηση διπλών ψαλιδιών διάταξης Push-Rod, ενώ θα εφοδιάζεται με ένα πακέτο μπαταριών, χωρητικότητας 100 kWh.

Elektron Truva

Το Truva που θα λανσαριστεί έξι μήνες αργότερα από το Quasar (μέσα στο 2023), θα κοστίζει περίπου 600.000 ευρώ, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει αργότερα και μια ανοιχτή, ρόουντστερ εκδοχή του, με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube