Ηλεκτρικά και υβριδικά ανεβάζουν το κασέ της Kia στην Ευρώπη

Σε άνοδο κατά 5,7% από την αρχή του χρόνου, οι πωλήσεις της κορεατικής φίρμας οφείλουν εν μέρει την επιτυχία τους στα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα της γκάμας.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, η Kia Motors Europe ανέφερε ότι πούλησε 385.818 αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από τον κατασκευαστή, οι πωλήσεις του υβριδικού και επαναφορτιζόμενου υβριδικού Kia Niro αυξήθηκαν κατά 37,9%, φθάνοντας συνολικά τις 34.036 μονάδες. 

Επίσης, το ηλεκτρικό Kia Soul διανύει την καλύτερη χρονιά του, καθώς για την ίδια περίοδο πούλησε 4.936 αντίτυπα, αύξηση 29,3%. Αν συμπεριληφθούν δε οι πωλήσεις των υβριδικών επαναφορτιζόμενων Kia Optima και εκείνες των νέων, ελαφρά υβριδικών, Sportage EcoDyanmics+, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Kia, πουλήθηκαν συνολικά 43.099 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Με άλλα λόγια, το 11,2% του σύνολο των ταξινομήσεών της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hyundai-Kia: 26 υβριδικά και ηλεκτρικά ως το 2020

Η κορεατική φίρμα επισημαίνει επίσης το καλό ξεκίνημα του Kia e-Niro στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου το ηλεκτρικό νέο Kia έκανε πρεμιέρα για την ευρωπαϊκή έκδοσή του, καταγράφοντας Kia e-Niro.