Tokyo Motor Show 2015: Νέο Suzuki Mighty Deck

Tokyo Motor Show 2015: Νέο Suzuki Mighty Deck

Ένα λιλιπούτειο “Kei car” με αναδιπλούμενη οροφή και πίσω… καρότσα για φόρτωμα!

Η Suzuki παρουσίασε στο Τόκιο ένα «μίνι αυτοκίνητο προσανατολισμένο στη διασκέδαση», που ονομάζεται Mighty Deck, καθώς έχει ανοιχτό «κατάστρωμα» πίσω. Έχει επίσης αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή.

Ενώ το Mighty Deck δεν έχει κανονικό πορτμπαγκάζ, εντούτοις έχει χώρο κάτω από το πίσω «κατάστρωμα», ο οποίος είναι προσβάσιμος μέσω μιας πόρτας που ανοίγει προς τα κάτω.

Το εσωτερικό του «μίνι-pickup» είναι μινιμαλιστικό. Έχει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με τις ενδείξεις για τον τρέχοντα καιρό και τις μεταβλητές οδήγησης μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Μια ξεχωριστή οθόνη, τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, δίνει τις πληροφορίες για την πλοήγηση και τα πολυμέσα.

Αν και η Suzuki δεν αποκάλυψε τον κινητήρα, οι κανονισμοί των ιαπωνικών Kei cars, εκτός από λιλιπούτειες διαστάσεις, επιβάλλουν επίσης μέγιστο κυβισμό 660 cc και μέγιστη ιπποδύναμη 64 PS.

Η Suzuki παρουσίασε στο Τόκιο κι ένα άλλο concept, ενός μίνι-MPV με το όνομα Air Triser, καθώς και το νέο Ignis, την έκδοση παραγωγής του iM-4 concept που είχαμε δει στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube