Tokyo Motor Show 2015: Νέο Suzuki Ignis

Tokyo Motor Show 2015: Νέο Suzuki Ignis

Η Suzuki παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του iM-4 concept της Γενεύης, που θα αναβιώσει το όνομα Ignis.

Το μοντέλο παραγωγής, που θα έχει το όνομα Ignis στην Ιαπωνία, ανακοινώθηκε ότι θα εξαχθεί στην Ευρώπη, αλλά άγνωστο πότε και με ποιο όνομα.

Η Suzuki λέει ότι το μικρό crossover Ignis «δείχνει πώς ένα μικρό αυτοκίνητο μπορεί να διασκελίζει το διαχωριστικό όριο ανάμεσα στην καθημερινότητα και τον ελεύθερο χρόνο».

Αν και οι Ιάπωνες δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το κινητήριο σύστημα του αυτοκινήτου, το πρωτότυπο iM-4 (που είχαμε δει στη Γενεύη) είχε ένα βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων ως μέρος ενός “mild” υβριδικού συστήματος.

Οι πληροφορίες λένε ότι την κίνηση του νέου Ignis θα αναλάβει ένας 1.000άρης κινητήρας τούρμπο ή ένας 1.200άρης με το ελαφρύ υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Πρόκειται για έναν εναλλάκτη-μίζα που, όπως λέει η Suzuki, «υποβοηθεί τον κινητήρα» καθιστώντας το Ignis ένα είδος micro-hybrid χωρίς το επιπλέον κόστος των καθαυτό υβριδικών συστημάτων κίνησης.

Το πρωτότυπο είχε επίσης σύστημα τετρακίνησης και βασιζόταν σε μια νέα, ελαφριά πλατφόρμα για την οποία λέγεται ότι προσφέρει αυξημένη ακαμψία και βελτιωμένη οδική συμπεριφορά. Στο μοντέλο παραγωγής, η κίνηση θα μεταδίδεται μέσω ενός αυτομάτου ή χειροκίνητου σασμάν, στάνταρ στους εμπρός τροχούς και προαιρετικά στους τέσσερις.

Η Suzuki παρουσίασε στο Τόκιο και μια «εκτός δρόμου» έκδοση του Ignis (βλ. φωτογραφίες). Είχε το όνομα Trail Concept, πλαστικά προστατευτικά γύρω-γύρω, μεγαλύτερους τροχούς σε φαρδυμένα φτερά, και ράγες στη σκεπή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube