Έκθεση Γενεύης: Suzuki iM-4 Concept [video]

Έκθεση Γενεύης: Suzuki iM-4 Concept [video]

Η αντεπίθεση της Suzuki στη μικρή κατηγορία περιλαμβάνει και ένα κόμπακτ 4x4.

To SUV iM-4 Concept είναι η δεύτερη, μετά το supermini iK-2, πρεμιέρα της ιαπωνικής μάρκας στη Γενεύη.

Η Suzuki σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα της ένα ακόμα SUV. Το iM-4 μας δίνει μια πρώτη εικόνα για το πώς θα είναι το μοντέλο παραγωγής.

Βασισμένο σε μία καινούργια πλατφόρμα, το iM-4 είναι, με μήκος 3.693 mm, πλάτος 1.709 mm και ύψος 1.566 mm, εξαιρετικά κόμπακτ σε διαστάσεις. Με μόνιμη τετρακίνηση και μεγάλη απόσταση από το έδαφος είναι σχεδιασμένο, σύμφωνα με τη Suzuki, «για να κινείται άνετα εκτός δρόμου ή στο χιόνι».

Η σχεδίασή του χαρακτήρίζεται από την φαρδιά μάσκα που «αγκαλιάζει» τα εμπρός φωτιστικά σώματα, τα φουσκωμένα φτερά, τους τροχούς των 18 ιντσών και την φαρδιά τρίτη κολόνω που, σε αντίθεση με τις άλλες δύο που είναι μαύρες, είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος.

Το iM-4 κινείται από έναν ντίζελ Dualjet 1,2 λίτρων που συνδυάζεται με το «ήπιο» υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Το SHVS διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και παρέχει επιπλέον ισχύ, κρατώντας ταυτόχρονα την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 χαμηλά.

[Πηγή: Suzuki]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube