Tokyo Motor Show 2015: Νέο Nissan IDS concept [videos]

Tokyo Motor Show 2015: Νέο Nissan IDS concept [videos]

Ύστερα από το teaser προ ολίγων ημερών, η Nissan αποκάλυψε το πρωτότυπο IDS που θα ντεμπουτάρει αύριο στο Tokyo.

Η Nissan, ύστερα από το μίνι teasing του περασμένου σαββατοκύριακου, μας δίνει μια γεύση για το πώς θα είναι η δεύτερη γενιά του Leaf, καθώς το IDS είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικά κινούμενο χάτσμπακ, με ανθρακονημάτινο αμάξωμα και χαμηλή γραμμή, με την οροφή του σε ύψος μόλις 1,38 m.

Προκειμένου η Nissan να εκμεταλλευτεί στο έπακρο χωρτοταξικά το IDS έχει «εξορίσει» τους τροχούς του στα τέσσερα άκρα του αυτοκινήτου, δημιουργώντας έτσι το μακρύτερο δυνατό μεταξόνιο για το μήκος του αυτοκινήτου. Κλασική συνταγή για όποιον θέλει μεγάλο μήκος καμπίνας που για την περίπτωση φιλοξενεί τέσσερις ενηλίκους. Μιλώντας για τους τροχούς, να πούμε ότι είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένοι με τα λάστιχά τους να είναι ιδιαίτερα λεπτά, στα 175 mm, προκειμένου να μειωθεί η αεροδυναμική αντίσταση και αυτή της κύλισης.

Η μάσκα σχεδιάστηκε να μιμηθεί ένα τείχος από παγοκύβους και το φόντο του το κάνει να δείχνει διαφανές, ενώ συνδυάζεται ωραία με το γαλαζωπό σατινέ ασημί αμάξωμα. Το πίσω μέρος του IDS διαθέτει σπορ όψη και πτέρυγα οροφής, φανάρια σχήματος μπούμερανγκ και μικρή πόρτα πορτμπαγκάζ.

Στην καμπίνα υπάρχουν δύο διαμορφώσεις ανάλογα με την επιλογή του Manual Drive ή του Piloted Drive. Στη διαμόρφωση Manual Drive, ο οδηγός έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και όλα τα καθίσματα «βλέπουν» προς τα εμπρός, ενώ η σχεδίαση του τιμονιού είναι εμπνευσμένη από τα… ηνία του αλόγου. Στο παρμπρίζ δε εμφανίζεται head-up-display που παρέχει όλες τα στοιχεία και τις σχετικές πληροφορίες που θα ήθελε ο οδηγός. Σε αυτή τη διαμόρφωση, ο φωτισμός περιβάλλοντος στην καμπίνα είναι μπλε, που σύμφωνα με τη Nissan βοηθά τον οδηγό στην αυτοσυγκέντρωση.

Τοποθετώντας το πρωτότυπο IDS στη διαμόρφωση Piloted Drive, το τιμόνι ανασύρεται μέσα στο ταμπλό και εμφανίζεται μια μεγάλη οθόνη. Και οι τέσσερις θέσεις της καμπίνας στρέφονται ελαφρά προς το εσωτερικό, προκειμένου να δημιουργήσουν τη αίσθημα ενός living room, ενώ ο φωτισμός περιβάλλοντος γίνεται απαλός για να κάνει τον καθένα να αισθάνεται ευχάριστα και φιλόξενα

Το πρωτότυπο IDS χρησιμοποιεί μια μεγάλη μπαταρία 60 kWh που αποθηκεύει αρκετή ενέργεια για μακρινές διαδρομές, αλλά η Nissan δεν προσδιόρισε την ακριβή αυτονομία του. Πάντως την υπολογίζουμε πάνω από τα 350 km, δεδομένου και του μικρού βάρους του IDS με το ανθρακονημάτινο αμάξωμα.

[Πηγή Nissan]




Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube