Tokyo Motor Show 2015: Νέο Lexus LF-FC [videos]

Tokyo Motor Show 2015: Νέο Lexus LF-FC [videos]

Το Tokyo Motor Show 2015 είναι ο τόπος που η Lexus επέλεξε για να αποκαλύψει το οραματικό πρωτότυπό της, LF-FC.

Το LF-FC concept σχεδιάστηκε για να δώσει η Lexus μια πρόγευση για τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας (πιθανώς το LS) και υποδηλώνει την πρόθεσή της να ενσωματώσει την τεχνολογία fuel cell στα μελλοντικά μοντέλα της.

Το κύριο σημείο του πρωτοτύπου στο οποίο χρειάζεται να σταθούμε είναι η υψηλή απόδοση της κυψέλης καυσίμου που κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ ταυτόχρονα εμπρός άξονας κινείται μέσω δύο ηλεκτρομοτέρ που βρίσκονται μέσα στους τροχούς, καθιστώντας το LF-FC τετρακίνητο.

Το σύστημα αυτό επιτρέπει την ακριβή κατανομή της ροπής ανάμεσα στους εμπρός και στους πίσω τροχούς και βοηθά έτσι στο κράτημα και στην ελκτική πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια. Η κυψέλη καυσίμου είναι επίσης στρατηγικά τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η μονάδας ισχύος βρίσκεται εμπρός, με τις δεξαμενές υδρογόνου να είναι διατεταγμένες σε «Τ» για να διατηρούν τη βέλτιστη κατανομή του βάρους εμπρός και πίσω.

Απ’ έξω, το Lexus LF-FC υπακούει στις σχεδιαστικές επιταγές της σχεδιαστικής γλώσσας της επόμενης γενιάς για την εταιρεία, γνωστή και ως φιλοσοφία «L-finesse». Πρόκειται περισσότερο για μια σχεδιαστική φιλοσοφία που προέκυψε μέσω μιας εξελικτικής διαδικασίας του υφιστάμενου στιλ παρά για μια ανατροπή στο ντιζάιν. H νέα σχεδιαστική κατεύθυνση περιλαμβάνει νέες εκδόσεις της «υπογραφής» Lexus στη μάσκα μέσω ενός επίσης νέου ντιζάιν στη γρίλια και στον οφθαλμό του σήματος και «επιπλεόντων» φώτων ημέρας σε σχήμα «L». Πίσω υπάρχουν νέα φανάρια στο ίδιο «επιπλέον» θέμα, ενώ η οροφή του LF-FC ακολουθεί της βασικές γραμμές των 4θυρων κουπέ της εταιρείας. Οι θόλοι του αυτοκινήτου φιλοξενούν τροχούς των 21” από ενισχυμένο με πλαστικό ανθρακόνημα, για ακόμη περισσότερο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Στην καμπίνα, το σαλόνι σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποτελεί αισθητική συνέχεια του αμαξώματος, με χρήση ποιοτικών υλικών και φουτουριστικές σχεδιαστικές καμπύλες. Ο οδηγός δεν θα μπορούσε στη διεπαφή του με το αυτοκίνητο να το χειρίζεται με τίποτα άλλο εκτός από κινήσεις των χεριών, τα πάντα είναι ντυμένα με δερμάτινη ταπετσαρία ανιλίνης, ενώ το υποστηρίζεται από αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης, όπως αναγνώριση της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και συστήματα πρόβλεψης και αυτόματου χειρισμού. Όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας, αυτά στοχεύουν στην προώθηση μιας ασφαλούς και αποδοτικής οδηγική εμπειρίας για όλους του επιβαίνοντες, υποσχόμενη κατά το όραμα της Volvo ένα κόσμο χωρίς οδικά ατυχήματα.

Ο Tokuo Fukuichi, πρόεδρος της Lexus International, είπε ότι το LF-FC concept πηγαίνει σαφώς μακρύτερα από το συμβατικό τρόπο σκέψης να παρουσιάσει το σχεδιαστικό όραμα και τη μελλοντική τεχνολογία της εταιρείας: «H Lexus θέλει να αιφνιδιάζει και να προκαλεί φορτισμένα συναισθήματα με το ξεχωριστό ντιζάν της και την προνοητική τεχνολογία της».

»Για μας το LF-CF αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο και θα πρέπει να υπερβαίνουμε τη συμβατική φαντασία. Το LF-FC εκφράζει το "προοδευτικά πολυτελές" και υψηλής τεχνολογίας όραμά μας ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος», συμπλήρωσε ο Fukuichi.

[Πηγή Lexus] 


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube